Uutiskirje
20.11.2015
Perhearki_04b

Nyt tarvitaan sopua, ei selkävoittoa

Johtaja Maria Löfgren tarkastelee työmarkkinaneuvottelujen tilannetta Tuumaamo-blogissa. Hän korostaa, että yhteistä suuntaa ei voi löytyä ennen kuin palkansaajienkin tavoitteita otetaan huomioon. Työn tuottavuutta voidaan parantaa joustavilla työaikajärjestelyillä, työpaikan yhteistoiminnalla ja paikallisella sopimisella .

"Nyt ei ole selkävoiton aika, vaan tarvitsemme kipeämmin kuin koskaan kaikille kohtuullisen kompromissin", Löfgren kirjoittaa.

Lue Maria Löfgrenin blogikirjoitus: Sopu löytyy kaikille kohtuullisesta kompromissistaLiittojen koulutukset ovat tuntuva jäsenetu


Jani Jylhä

Stressinhallintaa, työnhakua, sosiaalista mediaa, vaikka mitä! Akavan liitot tarjoavat jäsenilleen monipuolisia koulutuksia. KONEen myyntipäällikkö Jani Jylhä kiittää Akavalaisen jutussa liittonsa koulutustarjontaa. Hän on saanut koulutuksista tukea oman ammattitaitonsa kehittämiseen ja hyödyllisiä verkostoja.

Lue Akavalaisen artikkeli: Liittojen koulutuksista uutta virtaa omaan työhön
Verkostotyö tulee – miten sitä johdetaan?

Neuvottelu_04

Verkostomainen työ on monille arkipäivää. Siinä korostuvat vuorovaikutus, ennakoimattomuus ja yhteinen päätöksenteko. Tällaista työtä ei johdeta perinteisillä johtamismalleilla. Työterveyslaitoksen tutkijat Minna Janhonen, Anu Järvensivu ja Heli Heikkilä esittelivät marraskuussa tuloksia tutkimusprojektistaan Rajoja rikkova työ.

Lue Akavalaisen artikkeli: Verkostotyö haastaa johtamisenEmmekö ikinä opi?

Nils Torvalds_European Parliament

Syyt ja seuraukset. Europarlamentaarikko Nils Torvalds pohtii kolumnissaan tekijöitä terroritekojen taustalla. ”En siis voi välttää ajatusta, että ainakin osittain olemme itse keittäneet tämän myrkyllisen keitoksen. Ja se on ollut liedellä pitkään”, Torvalds kirjoittaa.

Lue Nils Torvaldsin kolumni: Mitä opimme tästä?Viikon luku: Ylemmistä toimihenkilöistä 82 prosenttia saa työhön liittyviä yhteydenottoja työajan ulkopuolella

Ylemmistä toimihenkilöistä 82 prosenttia saa työhön liitt yhteydenottoja työajan ulkop
Ylemmistä toimihenkilöistä 82 prosenttia saa työhön liittyviä yhteydenottoja työajan ulkopuolella. Alemmista toimihenkilöistä yhteydenottoja saa 67 prosenttia ja työntekijöistä 57 prosenttia.

Lue lisää Viikon luvusta

Akava-päivä Pohjanmaalla: Hyvää kuplintaa Vaasassa

Vaasan Akava-päivä

Pohjanmaan Akava-päivä järjestettiin 17. marraskuuta Vaasassa, jossa pidettiin samanaikaisesti Akava Ura -tilaisuus korkeakoulukampuksella. Päivä päättyi komiasti kajahdellen Vaasan pääkirjastolla, jossa Pohjanmaan miehet -kuoro lauloi Katariina Kormanin johdolla.

Lue reportaasi Pohjanmaan Akava-päivästä”Maailma on tehty meitä varten”

Lukiolaiset 30 v

– Yhteistyötämme on tärkeä vaalia, jotta jokaisella nuorella on jatkossakin mahdollisuus omannäköiseensä tulevaisuuteen, sanoi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder Suomen Lukiolaisten Liiton 30-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisissa.

Lue reportaasi SLL:n juhlanäyttelystäKenestä Vuoden Välkky?

Toimihenkilöjärjestöjen sivistysliitto TJS jakaa joka vuosi Vuoden Välkky -palkinnon sellaisesta ammattiyhdistyksen toiminnasta tai ideasta, joka on edesauttanut yhdistyksen kehittymistä, vaikuttavuutta, jäsenpalvelua tai jäsenten yhteenkuuluvuutta. Äänestä suosikkiasi 30. marraskuuta mennessä.

Äänestä Vuoden Välkkyä