Uutiskirje
20.3.2015
Töistä kotiin03 c

Akavalta viiden kohdan työelämän uudistamis- ja työllistämisohjelma

Akava esittää työaikalain merkittävää uudistamista muun muassa siten, että työajoista voitaisiin sopia alakohtaisesti työmarkkinapöydissä. Esitys on osa viiden kohdan ohjelmaa, joilla Akava uudistaisi työelämää ja edistäisi työllistymistä.

> Lue tiedote 


Akava: Joka kolmas asiantuntija pudonnut työaikaseurannan ulkopuolelle  

Joka kolmas asiantuntija ja esimies (36 %) on pudonnut kokonaan työaikaseurannan ulkopuolelle, kertoo Tilastokeskuksen Työolotutkimukseen perustuva Akavan selvitys. Kolmannes (35 %) kaikista asiantuntijoista pitää itse kirjaa työtunneistaan. Varsinaisen työaikaseurannan piirissä on vain 31 prosenttia erityisasiantuntijoista ja 39 prosenttia asiantuntijoista.

> Lue tiedote


Vanhentunut työaikalaki ei suojaa liian pitkiltä päiviltä

Työpaikalla riittää kiirettä ja töistä tavoitellaan vapaallakin. Asiantuntijat joustavat ja tekevät palkattomia ylitöitä. Vanhentunut työaikalaki ei suojaa liian pitkiltä päiviltä.

> Lue Akavalaisen artikkeli


Akava tarjoaa kumppanuutta suomalaisen työelämän uudistamiseksi

Akava on esitellyt 5-kohtaisen työelämän uudistamis- ja työllistämisohjelman. Ay-liikkeen uskolliset kriitikot oletettavasti löytävät mätää tästäkin, mutta mielestäni tämä on painava keskustelun avaus, kirjoittaa puheenjohtaja Sture Fjäder kolumnissaan.

Sture Fjäder 08 012015 1450

> Lue Puheenjohtajalta-kolumni


Akava: Korkeakoulutusta uudistettava työllistävämmäksi  

Akavan mielestä suomalaista korkeakoulutusta on uudistettava nopeasti sellaiseksi, että tutkinnoista valmistuneet työllistyvät nykyistä paremmin. Opiskelijoille tulee antaa monipuoliset työelämävalmiudet ja -taidot sekä valmiuksia luoda oma työpaikkansa.

> Lue tiedote 


Tasa-arvoa miehille, naisille ja kaikille muillekin

Akavalle työelämän tasa-arvon edistäminen on yksi tärkeimmistä arvoista. Se vaatii laaja-alaista ymmärrystä siitä, mitä tasa-arvo on. Työelämässä mahdollisuuksien tulee olla kaikille tasa-arvoiset.

Lehtikuva 23192497 Minna Canthin patsas

> Lue Akavalaisen artikkeli


Yksikään maa maailmassa ei ole saavuttanut tasa-arvoa

YK:n tavoite on saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo vuoteen 2030 mennessä. Matkaa tähän on vielä jäljellä. Tilannetta käsiteltiin Naisten asema -toimikunnan kokouksessa YK:n päämajassa.

CSW1 (6)


> Lue Akavalaisen artikkeli


Viikon luku:

Ylemmistä toimihenkilöistä työaikaseurannan ulkopuolella 36 prosenttia

Ylemmistä toimihenkilöistä työaikaseurannan ulkopuolella


Mrs. Lastenneuvolan valttina on monipuolinen ammattitaito

Viikon akavalainen, terveydenhoitaja Katriina Silvasti saa kiitosta monipuolisesta ja laajasta näkemyksestään lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin tukemisessa. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä esimerkiksi yliopistollisen sairaalan kanssa ja perehdyttää uusia terveydenhoitajia lastenneuvola-asioihin.

Silvasti Katriina

> Lue Viikon akavalainen


Tuumaamo:

Nuorisotakuun puutteet voidaan korjata

Nuorisotakuu on ollut yksi kuluneen vaalikauden tärkeimmistä poliittisista ohjelmista, eikä syyttä. Nuorten työttömyys on kasvanut tasaisesti neljän viime vuoden aikana ja nuorten työttömyysjaksot ovat hieman pidentyneet. Tilanne on ollut kestämätön sekä yksittäisen nuoren tulevaisuudennäkymien että valtiontalouden kestävyyden kannalta. Ja on edelleen.

Miika Sahamies

> Lue Miika Sahamiehen blogikirjoitus


Introvertit esiin

Erilaisten ihmisten johtaminen on yksi esimiestyön keskeisistä haasteista. Tietokirjailija ja viestintäyhtiön henkilöstöjohdossa töitä tekevän Linus Jonkmanin mukaan nykyaika suosii ekstrovertteja, vaikka introverteillakin olisi paljon annettavaa.

Introvertti Linus-Jonkman

> Lue Esimiesverkoston artikkeli


Ajankohtaista liitoissa

> Lue uutisia Akava-yhteisöstä


Osaamisinvestoinneista kasvua Suomeen

Akavan kevätseminaari nostaa esiin uusien työpaikkojen luomiselle olennaisia kasvupolitiikan ydinkysymyksiä. Seminaarin alustuksissa käsitellään innovaatioiden ja osaamisen merkitystä Suomelle, sekä kilpailukyvyn ja investointien edistämiseen liittyviä haasteita.

Seminaari järjestetään tiistaina 31.3.2015 kello 12.15-15.45 Kansallissalissa, Aleksanterinkatu 44, Helsinki.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu pe 20.3.2015 mennessä www.akava.fi/kasvuseminaari

Tilaisuus on maksuton.


Akava-päivät

Banneri Akava paivat 2015   130  mm x 90 mm

Kevään Akava-päivien teemana on Akavan hallitusohjelmatavoitteet
Työstä kasvua Suomeen.

Akava-päiviä järjestetään eri puolilla maata seuraavasti:

• 7.5. Kainuu, Kajaani
• 22.5. Kemi, Lappi
• 4.6. Kaakkois-Suomi

Ohjelmat & ilmoittautumiset
Akava-päivät 2015