Uutiskirje
21.8.2015
Lehtikuva-8405255_espalla

Odottelu, syyttely ja sättiminen vievät Suomea pahempaan suuntaan

Akavan hallitus patistaa maan hallitusta ja työmarkkinajärjestöjä edistämään nopeasti hyvässä yhteistyössä työntekijöitä sekä työnantajia hyödyttäviä työelämä- ja työaikajoustoja, irtisanottavien muutosturvaa sekä uudistamaan yt-lakia ja työttömyysturvaa. Perjantaiaamuna kokoontunut Akavan hallitus muistuttaa, että kaikkien yhteinen ja tärkein tehtävä on vähentää työttömien määrää.

> Lue tiedote

Akava on pettynyt neuvotteluiden kariutumiseen

– Akava olisi ollut valmis katsomaan neuvottelut loppuun saakka. Toivoimme loppumetreille asti, että neuvotteluasetelman ja sopimuksen tasapainoisuus olisi saatu kaikkia tyydyttäväksi. Rakenteiden uudistaminen ei voi tarkoittaa vain palkansaajien aseman heikentämistä ja lisätä työn kuormittavuutta, etenkään jos työnantajien sitoutuminen henkilöstöönsä jää ohueksi, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue tiedote

Oireiden sijaan on hoidettava tautia

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder esittää kolumnissaan, millaisin lääkkein Suomen taloustautia voidaan hoitaa nyt, kun yhteiskuntasopimusneuvottelut menivät karille. Suomi tarvitsee vahvan koulutusjärjestelmän, investointeja sekä yritysten tutkimus- ja kehitystoiminnan tukemista. Paikallisen sopimisen lisääminen toisi työmarkkinoille kaivattua joustoa.

– Jos vaadimme toimia maan hallitukselta, on meidän otettava lusikka kauniiseen käteen myös työmarkkinoilla, jo paikallistasolla. Se tarkoittaa paikallisia joustoja yhdessä sopimalla ja yhdessä tekemällä. Sellaisissa olosuhteissa niitä innovaatioita syntyy, Fjäder kirjoittaa.

Fjäder Sture 2

> Lue Puheenjohtajalta-kolumni

Viikon luku: Kolmannes akavalaisista ei osallistu työnantajan kustantamaan koulutukseen

Kolmannes akavalaisista ei osallistu työnantajan kustantamaan koulutuseen


Kenelle Akava yrittäjäpalkinto?

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Vapaamuotoiset ehdotukset pyydetään toimittamaan yrittäjäpalkintotyöryhmän sihteerille Anu Tuoviselle 18. syyskuuta mennessä.

> Lue lisää ja tee ehdotus

Suomen parasta kesätyönantajaa ehtii vielä ehdottaa!

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään kahdeksannen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Ehdotuksia voi antaa syyskuun loppuun saakka.

> Lue lisää ja tee ehdotus

Akava-päivät alkavat Jyväskylästä

Akava-päivät kiertävät Suomea jälleen syksyllä. Ensimmäisenä on vuorossa Jyväskylä. Tarkemmat tiedot päivittyvät lähiaikoina. Seuraa Akavan verkkosivuja ja uutiskirjettä!

> Lue lisää Akava-päivistä

Kesäduunari-info auttaa vielä viikon ajan

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info neuvoo nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu toimii 28. elokuuta asti.

kesaduunari-info

> Lue lisää Kesäduunari-infosta