Uutiskirje
26.6.2015
Suloista suvea 284x90 mm

Liitto palvelee uran mutkissa ja taukopaikoilla

Mitä sokkeloisemmaksi labyrintiksi työura muuttuu, sitä monipuolisempia suunnistusvälineitä Akavan liitot tarjoavat. Omia uratavoitteitaan kannattaa silloin tällöin pysähtyä miettimään ja tutkia, minkälaisia valmiuksia tämän päivän rekrytointiprosesseissa vaaditaan, sanoo yksikönjohtaja Sari Taukojärvi, Tekniikan akateemiset TEK.

Sari Taukojärvi

> Lue Akavalaisen artikkeli


Hallituksen suunnitelmat määräaikaisista työsuhteista heikentävät nuorten naisten asemaa

Akava on huolissaan hallitusohjelman esityksestä poistaa määräaikaisen työsuhteen perustevaatimus. Sen lisäksi, että esitys on arveluttava EU-säännösten valossa, se on huolestuttava naisten työmarkkina-aseman kannalta. Muutos kohdistuisi eniten naisiin. Nuorilla naisilla on jo nykyisinkin yleisimmin määräaikaisia työsuhteita. 

> Lue tiedote


Viikon luku:

Määräaikaisessa työsuhteessa oli 44 000 kokoaikaista akavalaista vuonna 2014

Määräaikaisessa työsuhteessa oli 44 000 kokoaikaista akavalaista vuonna 2014


Akava SuomiAreenalla: Hyvät ja huonot uutiset koulunpenkiltä

Akavan SuomiAreena-tapahtumassa 16. heinäkuuta ovat keskustelemassa opettaja-Duudson HP Parviainen, kuvataiteilija Jani Leinonen, kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, oppimiskumppanuuksien johtaja Mervi Jansson Omniasta ja puheenjohtaja Sture Fjäder. Juontajina ovat Reetta Räty ja Ville Blåfield. 

SuomiAreena_kuvat5

> Tutustu Akavan SuomiAreena-tapahtuman keskustelijoihin ja juontajiin. Esittelyjen ohessa koulumuistoja.


Koulutuspolitiikkaa ja tuottavuushyppyjä – koko rahalla

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Hirvonen toivoo, että koulutuspolitiikassa keskusteltaisiin muustakin kuin leikkauksista, rakenteista eikä jämähdettäisi poteroihin duaalimalli-kysymyksessä. Kun vaalien koulutuslupaukset menivät ja tulivat, luovuttiinko myös tavoitteesta olla koulutuksen, osaamisen ja modernin oppimisen kärkimaa? 

Henna Hirvonen _2

> Lue Henna Hirvosen Puheenjohtajalta-kolumni


Stockmann näytti sopimisen mallia – yhteistyö hyödyttää kiistatta kaikkia

Tyytyväinen hyminä säestää sopimusta, jonka Stockmann on tehnyt henkilöstöedustusjärjestelmästä. Sekä työntekijät että työnantaja kiittelevät ylempiä toimihenkilöitä koskevaa ratkaisua. Ihan hetkessä luottamusmiessopimus ei kuitenkaan syntynyt.

> Lue Akavalaisen artikkeli


Suomalainen työelämä tarvitsee suvaitsevaisuusloikan

Helsinki Pride -viikolle osallistuvat palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK vaativat voimakkaampaa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä suomalaisessa työelämässä.

> Lue tiedote

Palkansaajakeskusjärjestöt järjestivät Helsinki Pride -viikolla Työelämä yhdenvertaiseksi ja tasa-arvoiseksi -seminaarin tiistaina 23.6. Seminaarissa käsiteltiin vuoden alusta voimaan tulleiden yhdenvertaisuuslain ja tasa-arvolain muutosten vaikutuksia työelämään.

Kulkue lauantaina

Helsinki Pride -viikon tapahtumat huipentuvat kulkueeseen lauantaina 27.6. Kokoontuminen Senaatintorille Aleksanteri II:n patsaan luokse kello 12.30, josta matka jatkuu kulkueen mukana Kaivopuistoon. Jaossa on iloista mieltä, mukavaa yhdessäoloa sekä värikkäitä palkansaajaliikkeen ilmapalloja.

Helsinki Pride 2015Tutkijasta maatalousyrittäjäksi

Peppi Mikkola

Viikon akavalainen, agronomi Peppi Laine hoitaa Mikkola-nimistä sukutilaa Salon Hajalassa. Tilalla on 160 emolammasta, ja karitsoita syntyy vuosittain kolmisensataa. Apuna lampaanhoidossa Laineella on paimenkoiria.

Peppi_Mikkola

> Lue Viikon akavalainen 


Tuumaamo:

Työelämän perusoikeuksien äärellä

Kesäkuun alku vierähti sutjakkaasti Genevessä Kansainvälisen työjärjestön ILOn 104. työkonferenssissa. Työkonferenssi on valtava kansainvälinen kolmikantamylly, joka pureutuu työelämän ja markkinoiden kipukohtiin ja sopimusten sekä suositusten noudattamisen valvontaan. Konferenssiin osallistui noin 4500 delegaattia 169 maasta, jotka ovat ILOn sopimusvaltioita.

Paula Ilveskivi

> Lue Paula Ilveskiven blogikirjoitus


Suomen paras kesätyönantaja 2015 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään kahdeksannen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta

> Lue lisää ja tee ehdotus


Kesäduunari-info auttaa nuoria kesätyöasioissa

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info neuvoo nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu toimii 28. elokuuta asti. Maksuttomaan Kesäduunari-infoon voivat ottaa yhteyttä nuorten lisäksi vanhemmat sekä työnantajat.

kesaduunari-info

Puhelimesta tai netin kautta voi pyytää apua esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyviin asioihin. Tänä kesänä neuvojana on Rina Knape.


Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2015 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

> Lue lisää ja tee ehdotus yrittäjäpalkinnon saajaksi


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Uutiskirje kesälomalle

Akavan uutiskirje jää heinäkuun ajaksi kesälomalle ja palaa uusin uutisin elokuussa.

Suloista suvea!