Uutiskirje
27.2.2015
Liisa Hyssälä 2015-02-24

Sote-uudistuksella voidaan muuttaa terveyspolitiikan suuntaa

Akava vaatii, että sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistusta tulee jatkaa siten, että ratkaisut palvelurakenteesta ja rahoituksesta tehdään samanaikaisesti. Akavan mielestä sote-uudistus ei saa rajoittua rakenteisiin ja rahoitukseen, vaan sen pitää ulottua sisältökysymyksiin. Terveyspolitiikan painopiste pitää siirtää terveyden edistämiseen ja sairauksien ehkäisyyn.

> Lue tiedote


Terveyspolitiikan kärkikaksikko kannattaa Akavan linjauksia

Akavan mielestä sote-uudistusta on jatkettava. Terveyspalveluita voivat tuottaa julkiset, yksityiset ja kolmannen sektorin palveluntuottajat. Toimivaa työterveyshuolto ei saa heikentää. Opiskeluterveydenhuolto on turvattava ammattikorkeakouluihin ja toiselle asteelle. Liisa Hyssälän ja Laura Rädyn mielestä Akava vaatii oikeita asioita.

Ministeri Laura Räty


> Lue Akavalaisen artikkeli

Kadonneet miljardit

Veronkierto on eurooppalaisen yhteistyön syöpä. Se on tuhannen miljardin euron kokoinen ongelma, joka tiedostetaan. Kuitenkin Euroopan komissio ja jäsenvaltiot ovat tehneet vain vähän sen korjaamiseksi, kirjoittaa Anneli Jäätteenmäki Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan.

Anneli Jäätteenmäki


> Lue Anneli Jäättenmäen kolumni

Apurahansaajien eläketurva kohenee

Apurahalla työskentelevä tutkija tai taiteilija voi pian mennä ansiotyöhön kesken apurahakauden. Lisäksi pieniä apurahoja voidaan yhdistää jo vahvistettuun eläkevakuutukseen.

Lehtikuva 27114471 taidenäyttely

> Lue Akavalaisen artikkeli


Komissio julkaissut Suomea koskevan maaraportin

Euroopan komissio on julkaissut Suomen taloudellista tilaa ja neuvoston suositusten toimeenpanoa koskevan maaraportin. Raportti vastaa keskeisiltä osin Akavan käsityksiä talouden tilasta ja haasteista, toteaa pääekonomisti Eugen Koev.

> Lue Teemajuttu

Loppuvuosi on ratkaisevaa aikaa TTIP-sopimukselle

Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen välinen TTIP-sopimus herättää voimakkaita tunteita. Sopimuksessa nähdään monia mahdollisuuksia, mutta myös uhkia. Tämä aiheuttaa kansalaisliikehdintää eri puolilla Eurooppaa.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Soini Akavalle: Suomi pärjää koulutuksella ja osaamisella

Suomen menestys rakentuu osaamisen ja koulutuksen sekä yksilöllisten tuotteiden ja palvelujen varaan, korosti perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vieraillessaan Akavan hallituksen kokouksessa.

Akavan hallitus 24022015 Timo Soini 004

> Lue Akavalaisen artikkeli

Viikon luku:

Työterveys- ja opiskeluterveydenhuollon osuus terveydenhuoltomenoista oli 4,7 prosenttia vuonna 2012

Työterveys- ja opiskeluterveydenhuollon osuus Suomen terveydenhuoltomenoista

Yhdessä oppimista, tiedon ja osaamisen jakamista

Pilvi Österman

Viikon akavalainen Pilvi Österman aloittaa työnsä Suomen Työterveyshoitajaliiton vt. puheenjohtajana maaliskuun alussa. Österman on 41-vuotias perheellinen yhdistysaktiivi, joka asuu Inkoossa ja harrastaa liikuntaa monipuolisesti.

> Lue Viikon akavalainen


Tuumaamo:

Töissä eilisen opeilla?

Työelämän monet muutokset saavat pohtimaan, miten koulutusjärjestelmämme tukee sitä, että asiantuntijoiden tiedot ja taidot pidetään ajantasaisina. Entä johtaminen työpaikoilla? Vastaako korkeakoulutus ja täydennyskoulutus työelämän muutosten tuomiin tarpeisiin? Luovatko ne muutosedellytyksiä tai -kimmokkeita?

Ida Mielityinen 100

> Lue Ida Mielityisen blogikirjoitus 


Tuumaamo:

Sanoista tekoihin asumisen hinnan alentamiseksi

Asumisen korkeaan hintaan on useita toisiinsa kietoutuneita syitä. Erityisesti pääkaupunkiseudulla asumisen kalleuteen vaikuttavat kuntien kaavoituksen pullonkaulat, ylimitoitetut rakentamismääräykset ja -normit sekä rakentamisen kustannukset. Suuri merkitys markkinoiden toiminnalle on sillä, miten valtio tukee rakentamista ja asumista

Elina Moisio

> Lue Elina Moision blogikirjoitus


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Akava-päivät 2015

Banneri Akava paivat 2015   130  mm x 90 mm

Kevään Akava-päivät tekevät Akavan hallitusohjelmatavoitteita tunnetuksi eri puolilla Suomea. Teemana on Työstä kasvua Suomeen.

• 12.3. Pohjois-Pohjanmaa, Oulu
• 19.3. Keski-Suomi
• 7.5. Kajaani, Kainuu
• 22.5. Kemi, Lappi
• 4.6. Kaakkois-Suomi

Ohjelmat ja ilmoittautumiset:
Akava-päivät 2015