Uutiskirje
29.5.2015
2015-05-26-seminaariyleisoa-raj

Akavalla valmius neuvotella: Myös työnantajien on kannettava vastuuta   

Akava on valmis jatkamaan neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi. Akava edellyttää kuitenkin, että työntekijät eivät jää yksin kantamaan vastuuta hintakilpailukyvyn parantamisesta.

> Lue tiedote


Akavan opiskelijat ja STTK-opiskelijat: Nuoresta sukupolvesta tuli yhteiskunnan maksaja

Akavan opiskelijat ja STTK-opiskelijat ovat syvästi pettyneitä tänään julkaistuun hallitusohjelmaan. Yksi strategisen hallitusohjelman painopisteistä on nimenomaan oppimisen ja osaamisen kehittäminen, ja samaan aikaan usean sadan miljoonan säästöt kohdistetaan yhteiskuntamme tukipilariin eli koulutukseen ja sivistykseen.

- Koulutus on suomalaisen yhteiskunnan paras ja kannattavin investointi. Kouluttaminen maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, joten siitä leikkaaminen on vastuutonta ja lyhytnäköistä. Näillä keinoilla Suomi ei lähde nousuun –  päinvastoin! ärähtää Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Hirvonen.

Henna H haastattelu pysätyskuva

> Lue Akavan opiskelijoiden ja STTK-opiskeljoiden tiedote


Sture Fjäder jatkaa Akavan puheenjohtajana   

Akavan liittokokous on valinnut Sture Fjäderin (57) puheenjohtajaksi äänin 509–338. Hän on toiminut Akavan puheenjohtajana vuodesta 2011 alkaen. Puheenjohtaja valittiin tällä kertaa vain vuodeksi, jotta puheenjohtajan valinta ja mahdollinen vaihtuminen ei osu jatkossa säännöllisesti päällekkäin hallitusneuvotteluiden kanssa.

Sture Fjäder 08 012015 1450

> Lue tiedote


Akava tavoittelee ostovoimaa ja työllisyyttä   

Akavan tavoitteena on palkansaajien ostovoimaa vakauttava maltillinen työllisyys- ja kasvusopimuksen jatko, jota maan hallitus täydentää maltillisella tuloveron kevennyksellä.

Toimeentulon-muutoksia-2011-2015-2 perheelliset

> Lue tiedote Akava tavoittelee ostovoimaa ja työllisyyttä

> Lue Akavalaisen artikkeli Viime hallituskauden palkka- ja veropolitiikka ei kohdellut kaikkia palkansaajaryhmiä tasapuolisesti


Viikon luku
Keskituloisen perheen ostovoima heikkeni 1120 euroa vuodessa viime hallituskaudella

Keskituloisen perheen ostovoima heikkeni 1120 euroa viime hallituskaudella

Lappiin uutta työtä

Lapin alueen Akava-päivä Kemissä tutustutti Akavan väkeä arktiseen yritystoimintaan. Matkailuun ja meriliikenteeseen liittyvät mahdollisuudet nähdään keskeisinä vahvuuksina. Niihin toivotaan investointeja, joiden kautta syntyisi uusia innovaatioita ja työpaikkoja. 

Kemi ryhmä karuselli


> Lue Akavalaisen artikkeli


Akava osallistuu kestävän kehityksen viikkoon

Suomi osallistuu tänä vuonna ensimmäisen kerran Euroopan kestävän kehityksen viikkoon (ESDW) 30.5.–5.6.2015. Akava osallistuu muiden palkansaajakeskusjärjestöjen kanssa viikkoon sosiaalisen median kampanjalla. #kestävätyö

KEKE_sitoumus_FBBanneri2_eurooppavko 22

> Lue lisää

Tuumaamo:

Mitä on #kestävätyö?

Akava muiden palkansaajakeskusjärjestöjen kanssa osallistuu eurooppalaiseen kestävän kehityksen viikkoon lisätäkseen tietämystä kestävästä työstä. On ilo olla mukana, eritoten siksi, että tekemällä työstä kestävämpää ratkotaan monia planeetan kantokyvylle tärkeitä kysymyksiä. Kestävä työ kiinnostaa ammattiyhdistystoimijoita samasta syytä kuin ilmastonmuutoksen hillintä: kuolleella planeetalla ei ole työpaikkoja.

Elina Moisio

> Lue Elina Moision blogikirjoitus


Suomen paras kesätyönantaja 2015 -kilpailu käynnistyy   

Akavan opiskelijat etsii jälleen Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään kahdeksannen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta

> Lue Akavan opiskelijoiden tiedote


Kesäduunari-info auttaa nuoria kesätyöasioissa

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info neuvoo nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu toimii 28. elokuuta asti. Maksuttomaan Kesäduunari-infoon voivat ottaa yhteyttä nuorten lisäksi vanhemmat sekä työnantajat.

kesaduunari-info

Puhelimesta tai netin kautta voi pyytää apua esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyviin asioihin. Tänä kesänä neuvojana on Rina Knape.


Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2015 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

> Lue lisää ja tee ehdotus yrittäjäpalkinnon saajaksi


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia