Uutiskirje
30.1.2015
Opiskelija pjt rajattu

Fjäder: Kolmikannan kuoppaamisen sijaan uudistavaa yhteistyötä

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder toivoo, että kolmikannan kuoppaamisen sijasta työmarkkinajärjestöt ja poliitikot tekisivät laajaa yhteistyötä, jotta työelämän rakenteita saataisiin vastaamaan nykyistä paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita.

> Lue tiedote 


Uusi kolmikko Akavan opiskelijoiden johtoon

Akavan opiskelijoiden puheenjohtajien mielestä nopea valmistuminen ei saa olla itseisarvo koulutuksessa. Opiskelijoita pitäisi kannustaa hankkimaan mahdollisimman laaja yleissivistys ja luomaan verkostoja.

> Lue Akavalaisen artikkeli

> Katso Henna Hirvosen videohaastattelu: Akava on opiskelijankin asialla

Henna-H-haastattelu-pysätyskuva2


Akava laski: Isän kotiinjäänti ei aina laskekaan perheen tuloja merkittävästi

Kotihoidon tuen jakaminen ei välttämättä heilauta perheen taloutta, osoittaa Akavan esimerkkilaskelma. Sen mukaan perheen käteen jäävät tulot pienenivät esimerkkitapauksessa noin sadalla eurolla kuukaudessa eli noin tuhannella eurolla vuodessa, jos isä jäisi kotihoidontuella puoleksi vuodeksi hoitamaan lasta kotiin. Vertailukohdaksi otettiin tyypillisempi tapaus, jossa kotihoidontuelle olisi jäänyt pienempituloinen puoliso.

> Lue tiedote 


Akava myönsi Pohjola-stipendin Virpi Liinalaaksolle

Akavan hallitus on myöntänyt Pohjolan lahjoittaman tutkimusstipendin hallintotieteiden maisteri Virpi Liinalaaksolle. Liinalaakso on tekemässä palkkausjärjestelmien tasa-arvoisuuteen liittyvää väitöstutkimusta Aalto-yliopistossa.

Pohjolastipendin2015luovutus 1

> Lue tiedote
> Lue Akavalaisen artikkeli Tasa-arvoa työpaikoille


Koulutus on kehityspolitiikan kärjessä

Koulutus on avainasemassa työssä köyhyyden poistamiseksi. Mutta se on tärkeää myös taloudellisesti, ympäristöllisesti ja yhteiskunnallisesti kestävän kehityksen edistämisessä, kirjoittaa Paavo Väyrynen Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan. 

Paavo Väyrynen

> Lue Paavo Väyrysen kolumni

Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Tuumaamo:

Yrittäjyys vaihtoehtona

Korkeasti koulutettujen työttömyys on lisääntynyt vuoden 2008 jälkeen lähes kaksinkertaiseksi. Tällä hetkellä yli 40 000 korkeasti koulutettua on työttömänä työnhakijana työvoimatoimistossa. Muutoksen kokoluokkaa kuvaa, että yhdessä vuodessa määrä on kasvanut 16 prosentilla. Koulutuspolitiikalla on reagoitava näihin lukuihin, sillä vastavalmistuneistakin noin neljätuhatta on työttömänä.

Vesa Vuorenkoski 2

> Lue Vesa Vuorenkosken blogikirjoitus


Epämukavuusaluetta pitää sietää

Viikon akavalainen, perhediakoni Anne-Mari Mäkiniemi työskentelee erityistä tukea tarvitsevien lasten ja perheiden parissa. Työnsä vastapainoksi Mäkiniemi nauttii perinteisistä askareista, kuten metsässä puiden kaatamisesta raivaussahalla.

Anne-Mari Mäkiniemi

> Lue Viikon akavalainen

Akava-päivät 2015

Banneri Akava paivat 2015   130  mm x 90 mm

Kevään Akava-päivät tekevät Akavan hallitusohjelmatavoitteita tunnetuksi eri puolilla Suomea. Teemana on Työstä kasvua Suomeen.

• 6.2. Joensuu, Pohjois-Karjala
• 9.2. Mikkeli, Etelä-Savo
• 12.3. Pohjois-Pohjanmaa
• 19.3. Keski-Suomi
• 7.5. Kajaani, Kainuu
• 22.5. Rovaniemi, Lappi
• 4.6. Kaakkois-Suomi

Ohjelmat ja ilmoittautumiset:
Akava-päivät 2015


Mikä fiilis?! – Palkansaajajärjestöjen kampanja kääntää katseet työhön ja sen tekijöihin

Mikä on tänä päivänä fiilis työelämässä, kannattaisiko asioille tehdä jotain?

mikafiilis tunnus
> Tutustu kampanjaan