Uutiskirje
30.4.2015
Rina Knape 14

Akava on valmis keskustelemaan työelämän uudistamisesta

Puheenjohtaja Fjäder tiivistää Akavan vastaukset Juha Sipilän työmarkkinajärjestöille esittämiin kysymyksiin: Suomi tarvitsee sellaista taloudelliseen kasvuun perustuvaa talous- ja yhteiskuntapolitiikkaa, joka synnyttää uutta työtä. Akava on valmis etsimään tuottavuutta lisääviä keinoja, kunhan samalla huolehditaan siitä, että ihmiset jaksavat työssään, eivätkä joudu olemaan jatkuvasti huolissaan putoamisesta työelämän tai turvaverkkojen ulkopuolelle.

> Lue tiedote ja Akavan vastaukset puheenjohtaja Juha Sipilän esittämiin kysymyksiin työmarkkinajärjestöille 280415


Lehtikuva 29320618

Kuvassa puheenjohtajat, STTK:n Antti Palola, Akavan Sture Fjäder ja SAK:n Lauri Lyly, Sipilän kanssa 29. huhtikuuta käydyn keskustelun jälkeen.

Kesäduunari-info auttaa taas nuoria kesätyöasioissa

SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info neuvoo jälleen nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu avataan 4. toukokuuta ja se toimii 28. elokuuta asti. Maksuttomaan Kesäduunari-infoon voivat ottaa yhteyttä nuorten lisäksi vanhemmat sekä työnantajat.

Puhelimesta tai netin kautta voi pyytää apua esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyviin asioihin. Tänä kesänä neuvojana on Rina Knape (kuvassa yllä).

> Lue tiedote Kesäduunari-info auttaa taas nuoria kesätyöasioissa
> Tutustu Kesäduunari-info verkossaKorkeakoulutettujen työttömien määrä kasvaa

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä jatkoi kasvuaan maaliskuussa 2015. Yhteensä 45 207 korkeakoulutettua oli työttömänä maaliskuun lopussa, missä oli kasvua vuotta aikaisempaan verrattuna 6 223 eli 16 prosenttia. Työttömistä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneita oli 24 036 ja ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita 19 631. Tutkija-asteen koulutuksen suorittaneita oli työttömänä yhteensä 1 540.

Kaiken kaikkiaan maaliskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Suomessa 314 384 eli 9,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Luvuissa ei ole mukana lomautettuja.

> Lue maaliskuun työttömyyskatsaus


Ilmastonmuutos ja työ -seminaari

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava järjestävät tiistaina 12.5. kello 12-15 Helsingissä yhteisen seminaarin aiheesta Ilmastonmuutos ja työ.

Mitä ilmastonmuutos ja sen hillitseminen merkitsevät palkansaajalle, entä ilmastonmuutosturva?

Tapahtumassa puhujana muun muassa presidentti Tarja Halonen. 

Tarja Halonen

> Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu!


Tuumaamo:

Yhteiskuntasopimus ja palkansaajat

Yhteiskuntasopimuksella – vaikka kuinka kuvainnollisella – asetetaan sopimuksille tyypillisesti osapuolille oikeuksia ja velvollisuuksia. Sopimuksia ei helposti synny tai niitä ei sitouduta noudattamaan, mikäli oikeudet ja velvollisuudet eivät kohtaa riittävässä määrin. Huolenaiheena on, että tällä kertaa tarjolla on pelkkiä velvollisuuksia, vaikka niitäkin vaikeassa tilanteessa pakon edessä tarvitaan.

Varjonen Mika 2 2015 100

> Lue Mika Varjosen blogikirjoitus


Meribiologi lähtisi töihin myös ulkomaille

Aino Ahvo LAL

Viikon akavalainen, biologian opiskelija Aino Ahvo opiskelee biologiaa Helsingin yliopistossa ja tekee gradua. Tällä hetkellä haaveissa ovat meribiologiaan liittyvät työtehtävät ympäristölaboratoriossa. Ulkomaille töihin lähtö on myös realistinen vaihtoehto.

> Lue Viikon akavalainen


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia

Akava-päivät

Banneri Akava paivat 2015   130  mm x 90 mm

Kevään Akava-päivien teemana on Akavan hallitusohjelmatavoitteet

Työstä kasvua Suomeen.

Akava-päiviä järjestetään eri puolilla maata seuraavasti:

• 7.5. Kainuu, Kajaani
• 22.5. Kemi, Lappi

Ohjelmat & ilmoittautumiset
Akava-päivät 2015