Uutiskirje
6.11.2015
Neuvottelu_13_a

Globaalin työn puurtaja: muista palautua

Esimies luo esimerkillään odotusarvoja, miten työntekijöiden on joustettava työssään. Siksi esimiehen on huolehdittava myös omasta palautumisestaan. Palautumisesta huolehtiminen korostuu erityisesti silloin, kun työtä tehdään yli aikavyöhykkeiden ja eksoottisiin kellonaikoihin. Niina Nurmi antaa Esimiesverkoston artikkelissaan hyviä vinkkejä globaaliin esimiestyöhön.

Lue Akavalaisen artikkeli: Globaalissa työssä on annettava aikaa palautumiselleSuomalainen politiikka muistuttaa all-male paneelikeskustelua

Merja Kyllönen_European Parliament

"Suomalaisen politiikan kasvot näyttävät tällä hetkellä all-male paneelikeskustelulta. Kyse ei ole vain politiikan kasvoista, vaan myös toteutetun politiikan sukupuolivaikutuksista", kirjoittaa europarlamentaarikko Merja Kyllönen kolumnissaan.

Lue Merja Kyllösen kolumni: Takaisin tasa-arvoraiteelleOttaako palkkatasa-arvo takapakkia?

Naisten ja miesten palkkaero kaventuu hitaasti, mutta varman oloisesti, kertovat Akavan tilastot, jotka perustuvat Tilastokeskuksen palkkarakennetilaston 2014 aineistoon. Samapalkkaisuuden edistämisessä ollaan Suomessa nyt kriittisessä pisteessä.

– Sipilän hallitus on leikkauspolitiikallaan rapauttamassa niitäkin suomalaisen yhteiskunnan perusteita, jotka ovat tärkeitä naisten kokoaikaiselle työssäkäynnille. Jos suunta ei muutu, palkkatasa-arvo uhkaa ottaa takapakkia, arvioi Akavan asiantuntija Tarja Arkio.

Lue tiedote: Romuttaako hallitus samapalkkaisuuden edistämisen?Testaa työfiililksesi!

Mikä fiilis pyöröovissa

Miten tänään kulkee? Heikun keikun vai mikäpä siinä? Testaa, millainen työfiiliksesi on.

Tee työfiilis-testi
Katso Mikä fiilis -videotKorkein palkkatulon rajaveroaste ylittää ensi vuonna 60 prosenttia

Rajaveroaste

Tuumaamo: Hallitus heikentää vuorotteluvapaata ja kurittaa julkisen sektorin naisia

Paula Ilveskivi 7

Lakimies Paula Ilveskivi muistuttaa Tuumaamossa, että hallituksen esittämä vuorotteluvapaajärjestelmän muutos osuu naisiin ja nimenomaan julkisen sektorin pienipalkkaisiin naisiin.

Lue Paula Ilveskiven blogikirjoitusMediapoliksessa kohtasivat junnut ja konn…konkarit

Tampereen Akava-päivä

Pirkanmaan Akava-päivää vietettiin 29. lokakuuta Tampereella. Päivän pääkohteena oli Tohlopin Mediapolis, kasvava ja kansainvälistyvä tarinankerronnan ja digiteollisuuden verkosto. Ja Pikkukakkosen koti.

Lue reportaasi Pirkanmaan Akava-päivästäAkava-päivät kiertävät Suomea

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea. Seuraavaksi vuorossa ovat:

10.11.2015 Häme
17.11.2015 Pohjanmaa
19.11.2015 Uusimaa

Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Akavan jäsenjärjestöjen jäsenille. Tarkemmat tiedot ovat käytettävissä Akavan verkkopalvelun tapahtumakalenterissa.Tervetuloa esimiesaamuun!

Työyhteisön hyvinvoinnin johtaminen on esimiehen tärkeimpiä tehtäviä. Tervetuloa Akavan esimiesaamuun oppimaan työhyvinvointijohtamisen taitoja sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia alueesi esimiesten kanssa.

Seuraava esimiesaamu: 
– Hämeenlinna 10.11.

Lue lisää ja ilmoittaudu


Hae Akavan opiskelijoiden aluetoimijaksi

Akavan opiskelijat hakee aluetoimijoita eri puolille maata. Aluetoimijan tärkein tehtävä on toimia linkkinä alueen korkeakoulujen ja Akavan opiskelijoiden välillä. Hakuaika päättyy 13. marraskuuta, joten nyt kannattaa toimia!

Lisätietoa hakemisesta