Uutiskirje
8.5.2015
Lehtikuva 29320618 rajattu

Akava on valmis kantamaan vastuuta, mutta ei liian kovin ehdoin

Akava oli valmis kantamaan vastuuta keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän kokoaman yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi, mutta hinta oli liian kova.

Fjäder Sture 7

> Lue tiedote


Yhteiskuntasopimus oli totinen yritys

Yritys yhteiskuntasopimukseksi oli palkansaajajärjestöjen mukaan hyvä pelinavaus hallitusneuvottelija Juha Sipilältä. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan neuvotteluista voi poikia jatkoa.

Lehtikuva 29398162

> Lue Akavalaisen artikkeli


Eläkeuudistuksen yksityiskohdista sovittu - uudistus etenee aikataulussa

Eläkeuudistuksen kolmikantavalmistelu on saatu päätökseen. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) aloitti lakimuutosten valmistelun heti, kun työmarkkinajärjestöt olivat sopineet työeläkeuudistuksesta viime syyskuussa. Eläkesopimuksen ulkopuolelle jäi paljon yksityiskohtia, jotka on nyt STM:n johdolla ratkaistu.

> Lue lisää


Kesätyöntekijä ei ole joustotyöläinen

Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään. Kesätyöntekijälle kuuluu samanlaiset työehdot kuin muillekin työntekijöille. Kesäduunari-info neuvoo jälleen kesätyöntekijöitä. 

Rina Knape 5

> Lue Akavalaisen artikkeli 


Kokonaisuudet ja osiot

Eurooppa-neuvoston vähemmistön veto-oikeus on vaarallinen. Kun vähemmistö jäsenmaista kokee uudistukset uhkina, vedetään käsijarrua ja pakotetaan EU jäämään jälkijunaan. Ongelma on sekä institutionaalinen että asenteisiin liittyvä. Kyvyttömyytemme katsoa eteenpäin ei kuitenkaan ole kovin yllättävää, kirjoittaa Nils Torvalds Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan.

Nils Torvalds

> Lue Nils Torvaldsin kolumni


Ilmastonmuutos ja työ -seminaari 12. toukokuuta

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava järjestävät tiistaina 12.5. kello 12-15 Helsingissä yhteisen seminaarin aiheesta Ilmastonmuutos ja työ.

Mitä ilmastonmuutos ja sen hillitseminen merkitsevät palkansaajalle, entä ilmastonmuutosturva?

Tapahtumassa puhujana muun muassa presidentti Tarja Halonen. 

> Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu!


Tuumaamo:

Sipilän hallitukselta tuskin U-käännöstä ulkosuhteissa

Parin viime hallituksen ajasta on kulunut kelpo osa kansainvälisten asioiden hoitamiseen. Tähän tuskin tulee muutosta uuden ministerikokoonpanon myötä. Euroopan unionissa, Venäjällä ja maailmalla tapahtuu paljon vastaisuudessakin.

Markus Penttinen

> Lue Markus Penttisen blogikirjoitus


Tuumaamo:

Työelämän muutos huomioitava lainsäädännössä

Työelämä muuttuu. Työn tekemisen tavat, muodot ja siitä saadut ansiot vaihtelevat merkittävästi. Työ ei ole enää automaattisesti sidottu tiettyyn aikaan tai paikkaan. Liikkuminen työsuhteisen työn, itsensä työllistämisen ja yrittäjyyden välillä lisääntyy. Tämä tuo mukanaan mahdollisuuksia, mutta myös haasteita.

Anu Tuovinen

> Lue Anu Tuovisen blogikirjoitus


Edistämässä suunterveyttä

Satu-Mäkinen

Viikon akavalainen Satu Mäkinen toimii osastonhoitajana Tampereen Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) suunterveyden sektorilla. Mäkinen saa lähimetsästä voimaa arjen pyörittämiseen, johon kuuluu myös järjestötyö. 

> Lue Viikon akavalainen


Akava-päivät

Banneri Akava paivat 2015   130  mm x 90 mm

Kevään Akava-päivien teemana on Akavan hallitusohjelmatavoitteet

Työstä kasvua Suomeen.

Akava-päiviä järjestetään eri puolilla maata seuraavasti:

• 22.5. Kemi, Lappi

Ohjelmat & ilmoittautumiset
Akava-päivät 2015


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia