Uutiskirje
1.7.2016
kesäkuva2016

Akava Brexit-järjestelyistä: Hyvät suhteet Britanniaan, mutta vapaa liikkuvuus taattava

EU ja Britannian liput

EU:ssa on aloitettu keskustelut, kuinka tulisi järjestää sen ja Iso-Britannian väliset suhteet Brexit-kansanäänestyksen jälkeen. Akavan tavoitteisiin kuuluu vastaisuudessakin hyvät suhteet Britanniaan, mutta työntekijöiden ja opiskelijoiden liikkuvuus on taattava. Nykyinen EU:n laajuinen tutkintojen tunnustamisjärjestelmä olisi säilytettävä ja Iso-Britanniaa varten räätälöity työaikadirektiivin erityisjärjestely tulee poistaa.

Lue Akavan linjaus Akavalaisesta


Iso-Britannian vaalitulos lisää epävarmuutta Eurooppaan

Voitto EU:sta eroamiselle Iso-Britannian kansanäänestyksessä on häviö työpaikoille ja taloudelle. Tuloksesta seurannut epävakaus voi katkaista orastavat nousun merkit Euroopan taloudessa. Investointihalukkuus vähenee edelleen.

Lue tiedote

Brexit hävittää työpaikkoja – myös Suomessa

Voitto EU:sta eroamiselle Iso-Britannian eilisessä kansanäänestyksessä on häviö työpaikoille ja taloudelle. Tänään on maailman pörsseissä odotettavissa levoton päivä, mutta pitkäaikaisvaikutukset ovat ratkaisevia. Tähän vaikuttaa, kuinka EU:n ja Britannian suhteet järjestetään, arvioi kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen 24. kesäkuuta.

Lue Akavalaisen artikkeli

Kupla maahanmuutosta ratkaisi Brexitin

Brexitin tulosta puidaan vielä vuosia, mutta on jo selvää, että ratkaisevaa EI-linjan voitolle oli tarkoituksellisesti sytytetty pelko maahanmuutosta. Eräänlainen maahanmuuttokupla, jolla on rajallisesti todellisuuspohjaa, kirjoittaa kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen 27. kesäkuuta.

Lue Akavalaisen artikkeli
Yhdenvertainen työelämä


Yhdenvertainen työelämä tilaisuus 2806

Palkansaajajärjestöt: Kenenkään ei pidä joutua pelkäämään työpaikalla

Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK vetoavat syrjintää koskevan pelon poistamiseksi työpaikoilta.

Lue palkansaajajärjestöjen tiedote

Miksi työelämän yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien tulisi olla itsestäänselvyys?

Kysyimme kolmelta henkilöltä, miksi työelämän yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien tulisi kaikissa muodoissaan olla itsestäänselvyys.

Lue Akavalaisen artikkeli

Tuumaamo: Me teemme yhdenvertaisen työelämän   

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kunniaksi järjestettäviä Pride-kulkueita näkyy jälleen katukuvassa eri puolilla maailmaa. Tarve vähemmistöjen oikeuksien ajamiselle on mitä ajankohtaisin. Laajemmin syrjintään ja kaikenlaiseen väkivaltaan puuttuminen lähtee arkisemmalta tasolta.

Lue Miika Sahamiehen blogi


Helsinki Pride -viikon pääkulkue

Tule mukaan lauantaina 2.7. Helsinki Pride -viikon kulkueeseen ja puistojuhlaan. Kokoontuminen kello 12.30 alkaen Senaatintorilla Aleksanteri II:n patsaan luona. Kulkue lähtee liikkeelle kello 13. Puistojuhla on Kansalaistorilla kello 14-19.

Lue lisää tapahtumasta

pride_2016_taustakuva_mobiili
Lähtö Kiinaan ei välttämättä edistä urakehitystä

Panu Johansson 1

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan omaehtoinen pesti Kiinan työmarkkinoilla on usein pettymys. Teollinen muotoilija Panu Johansson törmäsi kielimuuriin ja työllistyi myöhemmin kiinalaisen työnantajan palvelukseen Suomessa.

Lue Akavalaisen artikkeliAkavan SuomiAreena-keskustelu: Jättävätkö korkeakoulutetut Suomen?

12.7.2016 kello 11.45-13.00 Eetunaukio, Pori

Keskustelutilaisuuden teemana on suomalaisen työn tulevaisuus. Nostamme esille suomalaisen työn tulevaisuuden ja siihen liittyvät valinnat, joita meidän on tehtävä, jotta pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa. #OsaavaSuomi

SuomiAreena2016


Keskustelutilaisuuden puhujat. Katso myös videot:

  • Karoliina Korppoo, Colossal Order Oy, Game Designer
  • Matti E. Lehtonen, GE Healthcare Finland Oy, toimitusjohtaja
  • Niklas Geust, bisnesenkeli
  • Ilkka Halava, tulevaisuustutkija
  • Sture Fjäder, Akava, puheenjohtaja

Tilaisuuden juontavat Helsingin Sanomien päätoimittaja Päivi Anttikoski ja Akavan lakimies Vesa Vuorenkoski.

Nähdään Porissa!

Tuumaamo: Lomarauhaa etsimässä   

Jaana Meklin
Kesä on parhaimmillaan. Töitä on enää muutama päivä ja sitten alkaa odotettu ja omasta mielestäni myös ansaittu loma. Kuten aina viimeisinä työpäivinä ennen lomaa on vielä tuhat asiaa, jotka odottavat tekemistä. Taas tuntuu siltä, että maailma on saatava valmiiksi parissa päivässä.

Lue Jaana Meklinin blogi
Tuumaamo: Digiuni   

Jani Mäntysaari

Ärsyttävä herätysääni pärähti soimaan. Hapuilin puhelinta, sammutin herätyksen ja laitoin luurin takaisin yöpöydälle. Herättyäni kunnolla avasin puhelimen uudelleen. Pikaisen somekatsauksen jälkeen kirjauduin kaikkiin koulun järjestelmiin helposti, mutta tietoturvallisesti yhdellä tunnistautumisella.

Lue Jani Mäntysaaren blogi
Britannia tuuliajolla

MEP Henna Virkkunen

Kun EU-politiikkaan perehtynyt Politico-lehti kysyi keväällä keskeisiltä päättäjiltä tämän vuoden suurimpia haasteita Euroopan unionissa, TOP3 teemoiksi nousivat maahanmuutto, populismi ja brexit, kirjoittaa europarlamentaarikko Henna Virkkunen kolumnissaan. Oikeaan osui.

Lue Henna Virkkusen kolumni

Paras kesäduuni ikinä – vai miten se nyt meni

"Paras kesäduuni ikinä – vai miten se nyt meni" -sarjassa Akavan ja sen jäsenliittojen asiantuntijat muistelevat kesätyökokemuksiaan. Kesätyö voi olla ihmisen parasta aikaa! Tai aika vähintäänkin kultaa muistot.

Marjo Ollikainen: The Smiths sanoitti juuri minun kesätyöni

Samu Salo: Ratakisko ja insinööri voivat taipua

Veikka Kuusisto: Rapukeisariksi omalla takapihalla

Tiina Mäkinen: Sitä soittoa oli odotettu

Juho Ikonen: Kesä turvetuotannon parissakesaduunari-info 449

Suomen paras kesätyönantaja 2016 -kilpailu käynnistyy

Akavan opiskelijat etsii jälleen Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään yhdeksännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.

Lue lisää ja ilmianna Suomen paras kesätyönantaja
Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2016 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Haemme nyt ehdotuksia vuoden 2016 palkinnon saajaksi.

Lue lisää ja ehdota


Verkkokoulutus jatkuu syyskuussa

Akavan Esimiesverkoston verkkokoulutusten sarja jatkuu torstaina 8.9. kello 8-9.30. Aiheena on osallistava ihmisten johtaminen.

Koulutukseen voi osallistua omalta koneelta, yhdessä työpaikan muiden esimiesten kanssa tai alueellisessa Esimiesaamussa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
Uutiskirje kesälomalle

Akavan uutiskirje jää heinäkuun ajaksi kesälomalle ja palaa uusin uutisin elokuussa.

Suloista suvea!

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400