Uutiskirje
11.11.2016
2016-11-09 Suomen paras kesätyönantaja ryhmäkuva

Suomen paras kesätyönantaja löytyi

2016-11-09 Suomen paras kesätyönantaja palkinto Vahanen rakennusfysiikan edustajat


Vahanen Rakennusfysiikka Oy on valittu vuoden 2016 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi. Voittajan valitsi Akavan opiskelijoiden raati, jonka puheenjohtajana toimi oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Lisäksi raati myönsi kunniamaininnan esimerkillisenä kesätyönantajana toimimisesta Faba osuuskunnalle.

Lue tiedote: Vahanen Rakennusfysiikka Oy palkittiin Suomen parhaana kesätyönantajana

Tutor perehdyttää kesätyöntekijän työpaikan tavoille ja käytäntöihinKunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Kirjasto_04_cAkavan mielestä jokaisella suomalaisella tulee tulevaisuudessa olla vähintään toisen asteen tutkinto. Tämä on yksi Akavan tärkeimpiä kunta- ja maakuntavaalitavoitteista. Sivistys nousee Akavan tavoitteissa kuntien tärkeimmäksi tehtäväksi.

Lue tiedote: Tavoitteena saada jokaiselle suomalaiselle lukio- tai ammatillinen tutkinto

Tutustu Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteisiin
Tuumaamo: Trumpin voitolla positiivisiakin puolia

Markus Penttinen 2


"Jälleen kerran vaalitulos on yllättänyt ja gallup-keisarit hävinneet. Donald Trumpin voittoa kauhistellaan laajalla rintamalla. Vaikka ylipessimismiin ei ole aihetta, niin vähimmilläänkin suureen tarkkaavaisuuteen", toteaa Markus Penttinen vaalitulosten analyysissa

Lue Markus Penttisen blogiY-sukupolvi täällä moi

Henna Keränen_rajattu


Kun aiheena on Y-sukupolvi, esille nousee usein kysymys, miten näitä diginatiiveja johdetaan? Ennakkokäsityksissä vilisevät sitouttamattomuus, vapaa-ajan yltiöpäinen arvostus ja digiriippuvuus, kirjoittaa asiantuntija Henna Keränen Esimiesverkoston artikkelissa.

Lue mitä mausteita Y-sukupolvi toi työpaikoilleProviisori Jussi Tervosen työviikko: Julkisen puolen ostohankinta aiheuttaa välillä tuskaa

Jussi Tervonen_rajattu


Proviisori Jussi Tervosen työviikko (31. lokakuuta – 4. marraskuuta) kului Kuopion yliopistollisen sairaalan radiofarmaseuttisessa laboratoriossa radiolääketuotannon parissa, palavereissa ja kouluttajanakin. Iltaisin hän sai liikutella virtuaalisia joukkoja.

Lue proviisori Jussi Tervosen työviikostaTuumaamo: Suomalainen työelämä ei ole syrjinnästä vapaa alue

Marraskuun puolivälissä vietetään Suomessa yhdenvertaisuuden vauhditusviikkoa. Ensimmäistä kertaa järjestettävällä teemaviikolla yhdenvertaisuusvaltuutettu, palkansaajakeskusjärjestöt ja joukko yhdenvertaisuusalan järjestöjä muistuttavat yhdenvertaisuuden tärkeydestä sekä työnantajien velvollisuudesta edistää yhdenvertaisuutta.

Miika Sahamies 100x100 px

Lue Miika Sahamiehen blogi

Yhdenvertaisuuden vauhditusviikko

Vauhditusviikko-logo-web

Suomessa vietetään 14.–20. marraskuuta yhdenvertaisuuden vauhditusviikkoa. Teemaviikko toteutetaan yhteistyössä ”Syrjinnästä vapaa alue” -kampanjan kanssa.

Lue lisääTE-toimiston asiantuntija: Korkeasti koulutetut pärjäävät työmarkkinoilla muita paremmin

Neuvottelu_08_c


Hämeen TE-toimiston asiantuntija vastaa äskettäin julkaistuun artikkeliin (ESS 5.11.2016), joka käsitteli aihetta ”Akava hyödyntäisi yksityisiä rekryfirmoja”. Hän toteaa, että TE-palveluissa on tehty monia muutoksia, jotka vaikuttavat palveluihin.


Lue Akavalaisen artikkeli
Lapsi mukaan töihin -päivä 18.11.

Lapsi mukaan töihin 18112016

Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja työ- ja elinkeinoministeriö tuovat Suomeen teemapäivän, jossa lapset otetaan mukaan töihin tutustumaan vanhempiensa työhön. Ensimmäistä Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään Suomessa YK:n lapsen oikeuksien viikon perjantaina 18. marraskuuta 2016.

Akava ja muut työmarkkinajärjestöt ovat mukana teemapäivän vietossa.

Teemapäivän ajatuksena on, että lapset pääsevät näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja millaista työnteko on. Ja tietenkin: lapset otetaan työpaikoille tutustumaan, ei töihin. 

Lue lisää Lapsi mukaan töihin -päivästä
Syksyn Akava-päivät

Vuoden viimeinen Akava-päivä järjestetään Tampereella joulukuun alussa. Teemana on osaaminen ja koulutus.

1.12. Pirkanmaa, Tampere

Lue lisää

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400