Uutiskirje
12.2.2016
Opiskelijat10_b

Hallitus suunnittelee pysyviä heikennyksiä työsuhdeturvaan

SAK, Akava ja STTK ovat erittäin huolissaan hallituksen aikeista heikentää työntekijöiden työsuhdeturvaa pysyvästi. Hallituksen esitys työsopimuslain muuttamisesta mahdollistaisi työntekijän palkkaamisen määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perusteltua syytä.

Lue palkansaajajärjestöjen tiedote: Hallitus suunnittelee pysyviä heikennyksiä työsuhdeturvaanDigitalisaatiosta uutta työtä ja toimeentuloa

Digitalisaatioon perustuvat suomalaisinnovaatiot käyvät kaupaksi maailmalla. Kasvava bisnes vaatii monenlaista osaamista, ja alan yrityksiin syntyy uusia työpaikkoja.

ZenRobotics

ZenRoboticsin toimitusjohtaja Timo Taalaksen mukaan robotit ja digipalvelut eivät tee ihmistä tarpeettomaksi. Mikään teknologia ei kehity eikä toimi eikä luo liiketoimintaa ilman ihmistä, joka valmistaa, valvoo, markkinoi ja myy ratkaisuja.

Lue artikkeli: Digikeksinnöt tuovat työtä ja toimeentuloaKuinka karhu kesytetään?

Petri Sarvamaa


Niin kauan kuin Venäjä ei noudata Minskin sopimuksen vaatimuksia, pakotteista luopuminen ei ole Euroopalle vaihtoehto, kirjoittaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kolumnissaan.

Lue kolumni: Kuinka karhu kesytetään?Viikon luku: Akavalaisista 77 prosenttia voisi suositella oman ammattiliiton jäsenyyttä ystäville tai tutuille

77prosenttia

Kysyimme akavalaisilta järjestäytymisestä: Voisiko suositella oman ammattiliiton jäsenyyttä ystäville tai tutuille? Vastaajista 77 prosenttia suosittelisi omaa ammattiliittoaan ystäville tai tutuille. Vain kahdeksan prosenttia ei suosittelisi.

Seminaari työelämän muutoksesta: Kun hamekangas ei riitä - mistä uutta työtä?

Työelämä muuttuu. Onko sen tulevaisuus erilainen miehille ja naisille? Tilastokeskuksen mukaan itsensätyöllistäjänaisista puolet kuuluu alimpaan tulokymmenykseen.

Seminaari pidetään 29.2.2016 Akavatalossa, Helsingissä. Lue lisää ja ilmoittaudu.Akava-päivien teemana osaaminen ja koulutus

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea keväällä 2016. Teemana on osaaminen ja koulutus. Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Akavan jäsenliittojen jäsenille.

Päivitämme tarkemmat tiedot tapahtumista sitä mukaa kuin ne täsmentyvät. Merkitse alueesi Akava-päivä kalenteriisi jo nyt!

Banneri_Akava_paivat 2016  130  mm x 90 mm (00000002)


Akava-päivien aikataulu 2016Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400