Uutiskirje
14.10.2016
Perhearki_09_d

Kotihoidon tuen saajista miehiä vain 6,9 prosenttia vuonna 2015

perhevapaat_graafi_1000x550px


Vuonna 2015 kotihoidon tukea sai 7 626 miestä. Kotihoidon tukea saavia naisia oli samaan aikaan 102 414, eli isien osuus saajista oli 6,9 prosenttia.

Lue Akavalaisen artikkeli9 väitettä: Onko työmarkkinapolitiikka miesten linnake?

Inkeroinen Helle Löfgren 1


Onko työmarkkinapolitiikka viimeinen lasikattolinnake? Kolme korkealle päässyttä naisjohtajaa, valtakunnansovittelija Minna Helle, Akavan työelämäasioiden johtaja Maria Löfgren ja Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, vastaavat yhdeksään väitteeseen.

Lue Akavalaisen artikkeliAkava ja Akavan opiskelijat mukana vetoomuksessa opetus- ja kulttuuriministeriölle: koulutusjärjestelmän kehittäminen vaatii avointa keskustelua

Korkeakoululainsäädäntöä on valmisteltava avoimesti laajassa sidosryhmäyhteistyössä, ei suljettujen ovien takana, muistuttavat Akava, Akavan opiskelijat, Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liitto SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL yhteisessä vetoomuksessa opetus- ja kulttuuriministeriölle. Järjestöt nostavat esiin, että avoimuuden puute leimaa lainsäädäntömuutosten valmistelua korkeakoulujen yhteistyön tarpesiin.

Lue vetoomusPäällystöliiton järjestöpäällikkö Arto Penttisen työviikko

Arto Penttinen

Päällystöliiton järjestöpäällikön Arto Penttisen työviikko (3.-7. lokakuuta) sisälsi monen lajin hallintotyötä avainten teettämisestä kokousrutiineihin. Kirjoitustöistä tuppasi syntymään pientä stressinpoikasta.

Lue Arto Penttisen työviikostaYhdenvertaisuuden edistäminen on lakisääteinen velvollisuus

08_2016_katu_01_b

Viranomaisen, koulutuksen järjestäjän ja työnantajan, jonka palveluksessa on säännöllisesti vähintään 30 henkilöä, on laadittava suunnitelma yhdenvertaisuutta edistävistä toimista. Suunnitelman on oltava valmis viimeistään 1.1.2017.

Lue Akavalaisen artikkeliTuumaamo: Onko rakenne korkeakoulutuksessa aina turha riesa?    


Koulutusleikkauksia on sekä tällä että edellisellä hallituskaudella puolustettu tavalla toteuttaa ne. Toisin sanoen, leikkaukset eivät vaarantaisi koulutuksen laatua, jos ne toteutetaan ”kehittämällä rakenteita” tai ”purkamalla turhia rakenteita”. Nämä kaksi ilmausta voivat tarkoittaa suunnilleen mitä vain, puhujan mukaan.

Mielityinen_Ida_100x100

Lue Ida Mielityisen blogiAkavan Esimiesverkoston verkkokoulutus: Esimies itsensä johtajana

Esimies itsensä johtajana Päivi Rauramo


Katso nyt tallenne Akavan Esimiesverkoston koulutuksesta "Esimies itsensä johtajana", joka antoi työkaluja itsensä johtamiseen. Miten kehittää henkilökohtaista johtajuutta? Kouluttajina olivat Päivi Rauramo ja Jarna Savolainen TTK:sta.

Katso tallenneSyksyn Akava-päivät

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea. Teemana on osaaminen ja koulutus.

Muistathan merkitä päivät kalenteriisi:

3.11. Lappi, Tervola
8.11. Hämen, Hämeenlinna
10.11. Pohjanmaa
1.12. Pirkanmaa

Lue lisää

Ihmisten ja asioiden johtamisesta vuorovaikutuksen johtamiseen

Humap Trapp Piikkilä Soikkanen

Vuorovaikutustaidot ovat esimiehen tärkeimpiä taitoja. Uudistuvan esimiestyön kannalta on keskeistä, miten organisaation jäsenten sisäinen ja organisaation ja sen sidosryhmien välinen yhteistyö saadaan mahdollisimman toimivaksi. Esimiesverkoston artikkelin ovat kirjoittaneet organisaatiokonsultit Kim Trapp, Jaana Piikkilä ja Antti Soikkanen.

Lue Esimiesverkoston artikkeli

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400