Uutiskirje
15.4.2016
Ulla Larmi_rajattu

Akava muuttaa viikoksi Helsingin keskustaan – luvassa Akava asiaa Suomen tulevaisuudesta

02_koulutus_1600x1000

Vappuviikolla Akava siirtää toimistonsa Helsingin keskustaan. Viikon kestävässä Pop Up -tapahtumassaan Akava nostaa esiin muun muassa osaamisen, tulevaisuuden työn, ammattitaitoisen asiantuntijuuden, tiedon, kilpailukyvyn, koulutuksen ja sivistyksen merkityksen suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudelle.

Lue tiedote: Akava muuttaa viikoksi Helsingin keskustaan – luvassa Akava asiaa Suomen tulevaisuudesta


Viikon kysymys: koulutus vei voiton

Akava asia -kampanjan avausviikon epätieteellinen ja epävirallinen kysely kartoitti, mille Suomen tulevaisuus rakentuu.

Viikon kysymys 1 _AkavaAsia

Voittajaksi nousi vaihtoehto koulutukselle, joka sai 44 %:n kannatuksen. Kakkoseksi tuli vaihtoehto työlle, joka veti 33 % vastauksista. Vastauksista peräti 23 % kilahti haihattelulle. Saimme yhteensä 201 vastausta. Kiitokset!

Vastaa tämän viikon kysymykseen kampanjasivuilla AkavaAsia-kampanjasivusto Mä oon virkamies, osa 5: Markkinavalvoja on opastava äiti

Ulla Larmi 2

Finanssivalvonnan Ulla Larmi työskentelee sen puolesta, että ihmiset voisivat luottaa pankkeihin, vakuutusyhtiöihin ja arvopaperikauppiaisiin.

Lue akavalaisen artikkeli: Mä oon virkamies, osa 5: Markkinavalvoja on opastava äiti


Yrittäjyystoimien kohdentaminen itsensätyöllistäjiin myönteinen viesti

Hallitus on menossa oikeaan suuntaan työttömyyden hoidossa ja yrittäjyyden helpottamisessa, Akava toteaa. Akava on tehnyt paljon työtä sen eteen, että hallitus toteuttaisi nykyistä aktiivisempaa työllistämispolitiikkaa sekä parantaisi itsensätyöllistäjien asemaa. Alku on hyvä, mutta yrittäjien ja itsensätyöllistäjien sosiaaliturvaan ja asemaan työelämässä tarvittaneen vielä lisää parannuksia.

Lue tiedote: Akava: Yrittäjyystoimien kohdentaminen itsensätyöllistäjiin myönteinen viesti

Viikon luku: Korkea-asteen tutkinnon suorittaneita itsensätyöllistäjiä 59 000

Korkea-asteen-tutkinnon-suor-itsensätyöllistäjiä-59-000-vuonna-2015

Suomessa oli 59 000 korkea-asteen tutkinnon suorittanutta itsensätyöllistäjää vuonna 2015. Korkeakoulutettujen itsensätyöllistäjien määrä on kasvanut 26 000 henkilöllä vuodesta 2000.Tule mukaan Työhyvinvoinnin johtaminen -verkkokoulutukseen

Akavan Esimiesverkosto järjestää verkkokoulutusta työhyvinvoinnin johtamisesta akavalaisille esimiehille ja esimiestyöstä kiinnostuneille.

Työhyvinvoinnin johtaminen -verkkokoulutukseen on mahdollista osallistua joko omalta koneelta tai alueellisissa Esimiesaamuissa, jotka järjestetään yhteistyössä Arene ry:n kanssa. Vielä ehdit ilmoittautua!

20.4.2016 klo 8-9.30:
  • Laurea-amk, Lohjan kampus, Nummentie 6, Lohja 
  • Turun amk, ICT-talo, Joukahaisenkatu 3–5, Turku 
  • Karelia-amk, Tikkarinne 9, Joensuu 
  • Vaasan amk, Wolffintie 30, Vaasa 
  • Haaga-helia amk, Ratapihantie 13, Helsinki 
Esimiesverkoston verkkokoulutusten esittely 1

Katso lyhyt esittelyvideo joka kertoo mistä on kyse.Vaikka terveys pettää, työ maistuu

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyvien määrä on vähentynyt neljänneksellä vuodesta 2008. Kiitos kuuluu lainsäätäjälle ja työterveyshuollolle.

Katja Veirto1

Asiantuntija Katja Veirton mielestä myönteistä kehitystä ovat tehokkaasti vieneet eteenpäin työpaikoille nimetyt työkykykoordinaattorit.

Lue Akavalaisen artikkeli: Vaikka terveys pettää, työ maistuuakava_kilpailukyky_140x350Tuumaamo: Miten työpaikalla oppimisessa taataan koulutuksen tasa-arvo?

Mielityinen_Ida_100x100

Haluaisitko nuoren oppimaan liiketalouden perustutkintoa työpaikallesi? Vastikään selvityksensä koulutussopimuksesta  julkaisseet selvityshenkilöt tasapainottelivat esityksessään varsin kunniakkaasti hurjien tavoitteiden ja realististen odotusten välimaastossa.

Uskottava ja monipuolinen osaamisen osoittaminen on laadunvarmistuksen tae, kun työpaikalla tapahtuvaa oppimista lisätään.

Lue Ida Mielityisen blogiTuumaamo: Edunvalvonnan pitkät pallot

Mats Nyman

Katselin viime viikolla suoraa lähetystä lehdistötilaisuudesta, kun maan hallituksen uudistusministerit Vehviläinen ja Rehula kertoivat aluehallintouudistuksesta. Tulin ajatelleeksi, että siitä on jo kauan, kun potkaisimme pitkän edunvalvontapallon vastustajan päätyyn.

Lue Mats Nymanin blogiAkava-päivien teemana osaaminen ja koulutus

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea keväällä 2016. Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia Akavan liittojen jäsenille.

Seuraavat tilaisuudet:
10.5. Savonlinnassa

Banneri_Akava_paivat 2016  130  mm x 90 mm (00000002)Akava-päivien aikataulu 2016Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400