Uutiskirje
16.12.2016
Koodausta_13_d

Esitetty malli itsensätyöllistäjien työttömyysturvaksi toisi uutta työtä

Selvitys itsensätyöllistäjien työttömyysturvasta tem 1512016

Akava on erittäin tyytyväinen selvitykseen itsensätyöllistäjien työttömyysturvan kehittämisestä. Siinä esitetään työttömyysturvaan positiivisia ja kannustavia muutoksia, jotka helpottaisivat työllistymistä ja uusien työpaikkojen syntymistä. Selvityshenkilöt, Akavan johtaja Maria Löfgren ja Suomen Yrittäjien työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellstén, esittävät yhdistelmävakuutusta.

Lue Akavan tiedote

TEM:n tiedote: Siirtymät palkkatyön ja yrittäjyyden välillä joustavammiksi

Selvityshenkilöiden Maria Löfgrenin ja Harri Hellsténin raportti: Selvitys työttömyysturvajärjestelmän muutostarpeista palkkatyön ja perinteisen yrittäjyyden välimaastossa


TEM:n asettamat selvityshenkilöt ehdottavat: Työttömälle sivutoiminen yrittäjä -status ja työttömyysturva 4 kuukaudeksi

Maria Löfgren ja Harri Hellsten_rajattu

Työttömälle ehdotetaan mahdollisuutta toimia neljä kuukautta sivutoimisena yrittäjänä ilman TE-toimiston arviota. Soviteltu työttömyysetuus antaisi tänä aikana taloudellisen turvan.

Lue Akavalaisen artikkeli

Akavikot-raati: Yhdistelmävakuutus lisää työllistymistä

Akavikot 3

Maria Löfgren ja Harri Hellstén esittävät tekemässään selvityksessä yrittäjyyden ja palkansaajatyön yhdistelmävakuutusta. Miksi yhdistelmävakuutus lisäisi työllistymistä? Mitä sanovat Akavikot? Akavikot-raati eli Akavan Vesa Vuorenkoski, Ida Mielityinen, Katja Veirto ja Eugen Koev kommentoivat kukin omasta näkökulmastaan.

Lue Akavikot-raadin kommentitAkavan ja Danske Bankin tutkimus: Vastavalmistuneet haluavat työltä turvaa ja merkityksellisyyttä

Vastavalmistuneet haluavat työelämältä vakaita työpaikkoja, turvaa ja merkityksellisyyttä, kertoo Akavan ja Danske Bankin teettämä laadullinen tutkimus. Nuoret kokevat, etteivät uskalla tehdä tulevaisuudensuunnitelmia vakituisen työsuhteen puuttuessa. Työltään he odottavat ennen kaikkea mahdollisuuksia kehittyä ja vaikuttaa omaan työhönsä.

Lue tiedote

Vastavalmistunut, haluatko parempaa palvelua pankilta?

Työelämässä aloittaneet akavalaiset saavat jatkossa juuri heille räätälöityä pankkipalvelua. Akava ja Danske Bank ryhtyivät yhteistyöhön, joka nostaa nuoren korkeakoulutetun suoraan pankin etuohjelman ylimmälle tasolle.

Lue Akavalaisen artikkeliKuinka piispa paimentaa?

Irja Askola

Piispa Irja Askolalla on edessään esimiestyön vaikein koitos, kun sukupuolineutraali avioliittolaki astuu voimaan ensi maaliskuussa. Vastakkain ovat silloin vakaumukset, Askola kertoo Esimiesverkoston artikkelissa.

Lue Esimiesverkoston artikkeli


Hovioikeustuomari Petra Springin työviikko: "Hovioikeudessa tuomarit päättävät yhdessä"

Petra Spring

Hovioikeustuomari Petra Springin työviikkoon (5.– 9. joulukuuta) Helsingin hovioikeudessa mahtui niin rikosasian käsittelyä, valitusten jatkokäsittelylupia kuin uuden työn opettelua. Alkuviikon itsenäisyyspäivävapaa maistui luksukselta.

Lue ovioikeustuomari Petra Springin työviikosta


Tuumaamo:
Minkä taakseen jättää

Kahden viime vuoden tiivistäminen lyhyeksi tekstiksi ei tee oikeutta kaikelle sille, mitä olen saanut tehdä, oppia ja kokea Akavan opiskelijoiden puheenjohtajana. Eikä yksi sivu riitä tiivistämään ajatuksia, mihin Akavan ja ay-liikkeen pitäisi suunnata.

Henna Hirvonen

Lue Henna Hirvosen blogi
Määräaikaisuutta, koeaikaa ja takaisinottovelvollisuutta koskevia muutoksia vuoden 2017 alussa

Työsopimuslakiin on tulossa muutoksia 1. tammikuuta 2017 alkaen. Muutokset koskevat määräaikaisia työsuhteita, koeaikaa ja takaisinottovelvoitetta.

Lue lisää
Yritysvastuu kestävän kehityksen avaimena

Heidi Hautala


Kestävän tulevaisuuden rakentaminen edellyttää vahvaa työtä yritysvastuun eteen, niin hallinnon, yritysten kuin kuluttajien osalta, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen Heidi Hautala.

Lue Heidi Hautalan kolumni

Viikon luku:
Yli 60 kuvaa kertoo, miltä maailma näyttää akavalaisen silmin

Akavaaka syksy 2016 kansi

Syksyn 2016 Akavaaka-tilastokoosteessa on yli 60 tilastograafia akavalaisten työmarkkinoista, työelämästä, palkkauksesta, koulutuksesta ja järjestäytymisestä.
Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400