Uutiskirje
19.2.2016
Anssi Vähämäki 3_rajattu

Hallituksen linjaus paikallisesta sopimisesta vauhdittaa neuvotteluratkaisua

Akava pitää hyvänä maan hallituksen linjausta siitä, että työ- ja virkaehtosopimusten ensisijaisuutta korostetaan paikallisessa sopimisessa.

– Hallituksen linjaus edistää työmarkkinaratkaisun syntymistä voi jopa nopeuttaa neuvotteluita. Nyt paikallista sopimista voidaan aidosti edistää tavalla, joka toimii parhaiten myös käytännössä eli työpaikoilla. Lailla määrätty malli olisi jähmettänyt nykyisetkin hyvät paikallisen sopimisen käytännöt, eikä se toisi lainkaan uusia toimivia malleja, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue Akavan tiedote: Hallituksen linjaus paikallisesta sopimisesta vauhdittaa neuvotteluratkaisuaSuosittu Mä oon virkamies -artikkelisarja jatkuu:  Meteorologi jaksaa puhua säästä

Anssi Vähämäki on paitsi televisiosta tuttu sääennustaja, myös virkamies joka työskentelee tehdäkseen ennusteista entistä tarkempia.

Anssi Vähämäki

Mä oon virkamies -artikkelisarja jatkuu: Anssi Vähämäki on useimmille tuttu Ylen tv-uutisten meteorologina. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että myrskyvaroituksen eteläiselle merialueelle antaa itse asiassa valtion virkamies.

Lue uusin Mä oon virkamies -artikkeli:  
Mä oon virkamies, osa 2: Meteorologi jaksaa puhua säästä

Artikeln finns också på svenska:
Jag är en tjänsteman, del 2: Meteorologen orkar prata om vädretOpiskelijat yrittämisen ja eläkkeiden äärellä

Akavan opiskelijoiden valtuuskunta kokoontui 12.–13.2. Helsingissä vuoden ensimmäiseen seminaarikokoukseen.

Opiskelijoiden seminaarikokous 12-3.2

Seminaarin teemana oli yrittäjyyskasvatus ja opiskelijayrittäjyys, minkä lisäksi seminaarissa perehdyttiin eläkeindeksiin.

Lue lisää tapahtumasta: Opiskelijat yrittämisen ja eläkkeiden äärelläViikon luku: Akavan liitoissa 27 000 yrittäjää ja ammatinharjoittajaa jäsenenä


Akavan-liitoissa-27-000-yrittajaa-jasenena


Akavalaisia yrittäjiä ja ammatinharjoittajia oli 27 000 vuonna 2014. Yrittäjien määrä on kasvanut viidessä vuodessa kolmella tuhannella.Yrittäjäseminaari pureutui digitalisaatioon

Akavan yrittäjäseminaarissa pureuduttiin digitalisaatioon otsikolla ”Vain taivas rajana – osaamisyrittäjyyden monet mahdollisuudet”.

Yrittäjäseminaarin tauolla 2016-02-12

Digitalisaatiota ja sen vaikutuksia työelämään käsiteltiin seminaarissa konkreettisten yritysesimerkkien kautta.

Lue lisää tapahtumasta: Yrittäjäseminaarista virtaa arkeen


Työttömyyskorvauksella työpaikkoja ostamassa

Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan hallitusohjelman linjausten perusteella työttömyyskorvauksen aktiivikäytön lisäämistä palkkatuen ja starttirahan muodossa.

Esitys on pitkästä aikaa sellainen, jolla voi olla merkittävää konkreettista vaikutusta työvoimapolitiikan toteuttamisen mahdollisuuksiin tulevina vuosina. Linjauksella voi olla myös sellaisia pitkän aikavälin vaikutuksia, joita voidaan vasta arvailla.

Heikki Taulu

Lue Heikki Taulun blogikirjoitusToimiiko yhteistoimintalaki?

Henkilöstövähennyksiä tehtäessä työnantajapuoli on usein tehnyt päätöksensä toimenpiteistä ennen kuin yt-neuvottelut ovat edes alkaneet, sanoo Tradenomiliiton Esa Schön.

Lue lisää: Yhteistoimintalaki toimii tahmeastiAkava-päivien teemana osaaminen ja koulutus

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea keväällä 2016. Teemana on osaaminen ja koulutus. Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Akavan jäsenliittojen jäsenille.

Seuraavat Akava-päivät:
23.2. Seinäjoki
10.3. Jyväskylä

Banneri_Akava_paivat 2016  130  mm x 90 mm (00000002)Akava-päivien aikataulu 2016Seminaari työelämän muutoksesta: Kun hamekangas ei riitä - mistä uutta työtä?

Työelämä muuttuu. Onko sen tulevaisuus erilainen miehille ja naisille? Tilastokeskuksen mukaan itsensätyöllistäjänaisista puolet kuuluu alimpaan tulokymmenykseen.

Seminaari pidetään 29.2.2016 Akavatalossa, Helsingissä. Lue lisää ja ilmoittaudu.Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400