Uutiskirje
21.10.2016
Ulkoilu05c

Prosentin kasvu naisten työllisyysasteeseen merkitsisi 8 200 naisen työllistymistä

tyollisyysasteen nosto prosenttiyksiköllä 8200 naista työllistyisi_infograafi

Akavan laskelmat osoittavat, että 20–44-vuotiaiden naisten työllisyysasteen nousu yhdellä prosenttiyksiköllä merkitsisi noin 8 200 naisen työllistymistä. Nykyään 20–44-vuotiaiden miesten työllisyysaste on 76,5 prosenttia ja naisten 70,7, kertoo Tilastokeskuksen vuoden 2015 työvoimatutkimus.

Lue tiedote: Naisten työllisyysasteen nousu prosenttiyksiköllä merkitsisi noin 8 200 naisen työllistymistä Mä oon luottamusmies, osa 4: Pääluottamusmies menee metsään vain vapaa-ajalla

Esa Uotila

Esa Uotila halusi nuorena metsänhoitajaksi. Nyt hän on Luonnonvarakeskus Luken pääluottamusmies ja tilastonikkari, joka pyörittelee metsää lähinnä excelissä.

Lue Akavalaisen artikkeli Uotilan työstä Luken pääluottamusmiehenä


Tiede ratkaisee ongelmia ja avaa uusia mahdollisuuksia

Petri Sarvamaa

Pitäisikö yhteiskunnan keskittyä tukemaan soveltavaa tutkimusta vai panostaa perustutkimukseen? Tällainen vastakkainasettelu on ikävää, mutta ymmärrettävää, kun resursseja on niukasti. Vastausta on tärkeä pohtia monelta kantilta ja seuraukset tiedostettava, kirjoittaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kolumnissaan.

Lue Petri Sarvamaan kolumni soveltavan tutkimuksen ja perustutkimuksen merkityksestä


Opiskelupaikka kiven takana

Opiskelijat24

Opiskelupaikan saaminen on aikaisempaa hankalampaa, sillä uusi laki varaa korkeakoulupaikkoja niille, joilla ei ole aiempaa paikkaa tai tutkintoa. Mitkä koulutusalat ovat suosituimpia?

Lue Akavalaisen artikkeli opiskelupaikkojen saamisesta ja suosituista aloista
Mitä kuuluu nyt Era?

ERA Eero Anhava

Nopea toimintaympäristön muutos ja ennakoitua kovempi kasvu yllättivät. Nyt on opeteltava delegoimaan, sanoo palkkatöistä yrittäjäksi siirtynyt viestinnän ammattilainen Eero Anhava.

Lue Akavalaisen artikkeli: Tarinankertojien bisnes kasvaa kohisten

Tuumaamo: Korkeakoulupolitiikalla voidaan vähentää nuorten syrjäytymistä


Suomalaisten nuorten miesten syrjäytyminen nousi kansainväliseen keskusteluun viime viikolla Pariisissa. Ammattiyhdistysliikkeen neuvoa-antavan komitean (TUAC) koulutuspoliittinen työryhmä kokoontui OECD:ssa kuulemaan tutkijoiden esittelyä uusimmasta Education at a Glance -tutkimuksesta.

Miika Sahamies 100x100 px

Lue Miika Sahamiehen blogiSave Syria  – rauhanmarssi ja tukikonsertti YK:n päivänä 24.10

Save Syria

Akava on mukana Save Syria – rauhanmarssi ja tukikonsertti YK:n päivänä 24.10. -tapahtumassa Helsingissä. Kannustamme kaikkia osallistumaan sekä ottamaan kantaa rauhan puolesta Syyriassa – ja tietenkin koko maailmassa.

Rauhanmarssille lähdetään Helsingin Rautatientorilta maanantaina 24.10. klo 17. Akavalaiset kokoontuvat Kansallisteatterin tuntumaan klo 16.45. Tervetuloa mukaan!

Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea. Teemana on osaaminen ja koulutus.

Muistathan merkitä päivät kalenteriisi:

3.11. Lappi, Tervola
8.11. Hämen, Hämeenlinna
10.11. Pohjanmaa
1.12. Pirkanmaa

Lue lisää

Lapsi mukaan töihin -päivä 18.11.

Lapsi mukaan töihin 18112016

Lapsiasiavaltuutettu, Lastensuojelun Keskusliitto ja työ- ja elinkeinoministeriö tuovat Suomeen teemapäivän, jossa lapset otetaan mukaan töihin tutustumaan vanhempiensa työhön. Ensimmäistä Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään Suomessa YK:n lapsen oikeuksien viikon perjantaina 18. marraskuuta 2016.

Akava ja muut työmarkkinajärjestöt ovat mukana teemapäivän vietossa.

Teemapäivän ajatuksena on, että lapset pääsevät näkemään ja kokemaan, missä heille tärkeät aikuiset tekevät työtä ja millaista työnteko on. Ja tietenkin: lapset otetaan työpaikoille tutustumaan, ei töihin. 

Lue lisää Lapsi mukaan töihin -päivästä
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400