Uutiskirje
22.12.2016
joulutoivotus_1000x350

Soteluonnoksessa hyvää valinnanvapaus – pienten yritysten asema huolestuttaa

Akava pitää hyvänä, että hallitus on saanut valmiiksi luonnoksen valinnanvapauslainsäädännöksi. Esityksessä on paljon hyvää, mutta Akava on huolestunut pienten yritysten asemasta palveluntuottajina.

Lue tiedote

Soten valinnanvapausmalli ei ole helppo työmaa

Lääkäriliitto on hallituksen linjauksiin tyytyväinen, sosiaalihuollossa kaikkea ei voi siirtää vapaasti valittavaksi ja kuntoutusalalla nähdään riskejä. Akavalaisen artikkelin haastattelut on tehty ennen hallituksen 21.12.2016 linjausten julkistamista.

Lue Akavalaisen artikkeli
Joulun hyvä uutinen – korkeakoulutettujen työttömyys on kääntynyt laskuun

tyottomyys_lasku_800x452

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä on kääntynyt pitkän kasvun jälkeen laskusuuntaan, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön tilastoon perustuva Akavan työttömyyskatsaus.

Korkeakoulutettuja työttömiä oli marraskuun lopussa yhteensä 46 261, kun vuosi aiemmin heitä oli 0,5 prosenttia enemmän. Kaiken kaikkiaan marraskuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Suomessa 307 302 eli 3,0 prosenttia vähemmän kuin marraskuussa 2015.

Lue tiedote

Lisää aiheesta: Akavan tuore työttömyyskatsausPuheenjohtajalta

Sture Fjäder _082016_1b

Vuosi on ollut meille akavalaisille työläs ja pitkä. Me palkansaajat olemme jälleen kerran osoittaneet vastuullisuutta hyväksymällä kilpailukykysopimuksen ja neuvottelemalla nykyistä kannustavammasta työttömyysturvasta. Viime aikojen neuvottelut ovat olleet raskaita, koska neuvotteluasetelmasta ei ole edes yritetty löytää tasapuolisuutta. Kustannuksista vastaavat työntekijät, kirjoittaa Sture Fjäder Puheenjohtajalta-kolumnissaan.

Lue Puheenjohtajalta-kolumni: Valoa tunnelin päässä – kiitos kuuluu Suomen työntekijöilleNeuvottelevan yhteyshenkilön työ tuo Heidi Tuomisen usein Helsinkiin

Heidi Tuominen

Aktian Heidi Tuominen haluaa, että myös työelämä joustaa, kun pankkipalveluiden pitää olla käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa.

Hiljattain Tuominen sai ensimmäisen kokemuksensa paikallisesta sopimisesta, kun Aktiassa sorvattiin kiky-sopimusta pankin ja työntekijöiden välillä. Hän pitää lopputulosta onnistumisena edunvalvontatyössä.

Lue viimeinen osa Mä oon luottamusmies -sarjasta: Digitaalisuus myllää pankki- ja rahoitusmaailmaaJoulupukin työviikko: ”Viikko Korvatunturilla on kuin joulunaika pienoiskoossa”

Joulupukin työviikko


Joulupukin työviikkoon (12.–18.joulukuuta) Korvatunturin Pääpajalla riitti niin huippuvireisen joulukoneiston ihailua, teknis-tuotannollisia kapasiteettiongelmia, epätodennäköisyyslaskelmia kuin tonttujoukkojen tsemppausta. Viikolla kuntoa kohotti Soihdut sammuu -spinning.

Lue Joulupukin työviikostaJouluna voi pysähtyä hetkeksi. Olla tuokio ihan vaan paikallaan. Pysyä joulun rauhallisessa tunnelmassa.

Joulutervehdysvideo 2016

Akavan toimisto toivottaa tällä videolla hyvää jouluntienoota ja rauhallista uutta vuotta 2017 ihan joka iikalle!

Katso videoTutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma jatkuu

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt suosittelevat Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman jatkamista vuosille 2017–2019 ja laajentamista niille toimialoille, joilla se ei vielä ole käytössä.

Työnantajia kannustetaan antamaan nuorille mahdollisuus tutustua työelämään käytännön työtehtävien kautta.

Lue lisää
Tutkimuksen vaikuttavuutta on arvioitava monin eri kriteerein

Akava pitää hyvänä, että tuore Tieteen tila 2016 -arviointi nosti esiin yhdessä tekemisen ja vuorovaikutuksellisen toimintakulttuurin tärkeyden. Kansainvälinen arviointiryhmä arvioi suomalaisen tieteen tilaa säännöllisesti, ja tänään julkistetussa arvioinnissa keskityttiin arvioimaan suomalaisen tutkimuksen vaikuttavuutta.

Lue tiedote

Lepo ja hyvä asenne auttavat

Uupumus

Uupuminen uhkaa, jos työtä on liikaa ja hallinnan tunne katoaa. Harrastukset ja kaveripiiri ovat tärkeitä työssä jaksamisessa.

Lue Akavalaisen artikkeli

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin
Uutiskirje joulutauolle

Akavan uutiskirje jää joulutauolle ja palaa uusin uutisin 13. tammikuuta 2017.


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400