Uutiskirje
27.5.2016
Liittokokous 2405_uutiskirje

Sture Fjäder jatkaa Akavan johdossa – Akavan tavoitteena nostaa osaaminen arvoonsa

Sture Fjäder (58) jatkaa Akavan puheenjohtajana seuraavan nelivuotiskauden. Fjäder valittiin jatkamaan tehtävässään liittokokouksessa tiistaina 24. toukokuuta 2016. Hän on toiminut Akavan johdossa vuodesta 2011 alkaen.

Lue lisää

Me akavalaiset olemme hyvällä vaikuttamistiellä

Sture Fjäder kiittää saamastaan luottamuksesta Puheenjohtajalta-kolumnissaan. Fjäderin mukaan työmotivaatio on kova, koska me akavalaiset olemme hyvällä vaikuttamistiellä, ja kehittämistä ja innovoimista riittää – niin Akavassa, ay-liikkeessä kuin koko yhteiskunnassa.

Lue Puheenjohtajalta-kolumni
06_tyo_1200x750
Kannustavan palkkauksen suurin este on verotus, eivät työehtosopimukset

Paljonko työvoimakustannus nousee jotta Pirkko saisi 100 euroa enemmän käteen kuukaudessa

Asiantuntijoiden, huippuosaajien ja keskijohdon palkkauksen kannustavuuden parantamisen suurin este on verotus, eivät jäykiksi väitetyt työehtosopimukset, Akava huomauttaa. Ansaitusta palkankorotuksesta leijonanosa hyödyttää verottajaa, eikä korotuksen ansainnutta työntekijää.

Lue tiedote: Kannustavan palkkauksen suurin este on verotus, eivät työehtosopimukset

Akavikot-raat pohti kannustaako palkkaverotus ahkeroimaan enemmän?

Akavikot 4

Akavikot-raati pohti, kannustaako palkkaverotus ahkeroimaan enemmän. Vai vähentääkö palkkaverotus ahkerointia. Vai onko palkkaus kuitenkaan se tärkein alan valintaan vaikuttava tekijä.

Lue Akavalaisen artikkeli: Akavikot-raati
Työttömien määrän kasvuvauhti on hidastunut kevään aikana merkittävästi

Akavan tuore työttömyyskatsaus kertoo, että työttömien määrän kasvuvauhti on hidastunut merkittävästi kevään aikana, Tiedot ovat huhtikuun lopun tilanteesta.

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrän kasvunopeus hidastuu edelleen. Korkeakoulutettuja työttömiä oli huhtikuun lopussa yhteensä 47 132. Lisäystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 1 744 henkilöä eli 3,8 prosenttia. Työttömistä alemman korkeakoulututkinnon suorittaneita oli 25 005 ja ylemmän 20 431. Tutkija-asteen koulutuksen suorittaneita oli työttömänä yhteensä 1 696 henkilöä.


Työttömien määrän kasvuvauhti on hidastunut kevään aikana merkittävästi
Muutos lähtee itsestämme

Risto Kauppinen

Ammattiyhdistystoiminta elää vahvasti tätä päivää ja vaikuttamisen tähtäin on tulevaisuudessa. Toiminnan rakenteet ovat murroksessa ja toimintatapoja tulee kehittää vastaamaan jäsenten odotuksia. Akavan kevään liittokokouksessa haluttiin muutosta, jolla juhlapuheiden ajatukset muutetaan vielä selkeämmin teoiksi. Paljon on jo tehty, mutta paljon on vielä tekemättäkin.

Lue Risto Kauppisen blogi
Pohjois-Pohjanmaa on valopilkku

Oulun seutu on kokenut rankkoja rakennemuutoksia viime vuosina. Korkeakoulutettujen työllisyystilanne Pohjois-Pohjanmaalla on kuitenkin huomattavasti parempi kuin muualla Suomessa. Miten Pohjois-Pohjanmaalla on onnistuttu näin hyvin?


Lue Akavalaisen artikkeli: Pohjois-Pohjanmaa on valopilkku
Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2016 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Tavoitteena on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Haemme nyt ehdotuksia vuoden 2016 palkinnon saajaksi.

Lue lisää ja ehdotaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400