Uutiskirje
4.5.2016
Akavikot 1_rajattu

Akavikoilla on asiaa

Akavalainen aloittaa toukokuussa uuden juttusarjan nimeltä Akavikot. Siinä neljä Akavan asiantuntijaa kommentoi jotakin ajankohtaista asiaa. Juttuja julkaistaan joka toinen viikko ja luvassa on napakoita kommentteja, pilke silmäkulmassa.

Akavikot 3

Ennen kuin päästämme asiantuntijat kertomaan ajatuksiaan, lienee syytä tutustua Akavikkoihin.

Lue Akavalaisen artikkeli: Akavikoilla on asiaa
Akava listasi vaatimukset työttömien palveluiden parantamiseksi

Akava vaatii nopeita korjauksia työttömyyden hoitoon ja työttömien kohtaamiseen TE-toimistoissa. Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä kasvaa yhä, vaikka kasvunopeus onkin viime kuukausina hidastunut. Korkeakoulutettuja työttömiä oli maaliskuun lopussa yli 47 000.

Lue tiedote: Akava listasi vaatimukset työttömien palveluiden parantamiseksi

Maisterin kokemus TE-toimistosta: vääriä valintoja, raskasta byrokratiaa

Eveliina Heinäluoma

Työttömän korkeakoulutetun edessä on monta sudenkuoppaa. Haku voi ajautua väärille urille jo alkumetreillä työllistämissuunnitelmaa laadittaessa. Kun maisteri hakee töitä virallisten kanavien ulkopuolelta, seurauksena voi olla karenssi.

Lue Akavalaisen artikkeli: Maisterin kokemus TE-toimistosta: vääriä valintoja, raskasta byrokratiaa

06_tyo_1200x750

Viikon kysymyksen tulos: työ tekee Akavasta iloisen asian

Vappuviikon kunniaksi viime viikon kysymys kuului: "Akava on iloinen asia, koska" a) työ, b) tulevaisuus vai c) vappu.

Viikon kysymys 4_03052016

Suurin osa vastanneista kannatti vaihtoehtoa a) työ. Toiseksi tuli 39 %:n kannatuksella vaihtoehto b) tulevaisuus. Vastanneista 18 % kannatti vaiihtoehtoa c) vappu. Vastanneita oli tällä kertaa vähemmän kuin aikaisemmissa viikon kysymyksissä, luultavasti koska vappu. Kiitokset vastauksista!   

Vastaa viikon kysymykseen työpaikoista

Tämän viikon kysymys koskee työpaikkojen säilymistä kotimaassa. Vastaa kysymykseen Akava asia -sivuilla.
Poliisien edunvalvonnan haasteet yhä kovempia

Akava ja JUKO hoitavat nyt myös poliisin kenttäväen ja toimistoasiantuntijoiden sekä ulosottotoimen, käräjäoikeuksien ja hätäkeskusten ammattilaisten edunvalvontaa.

Poliisi SPJL


Akavan tuoreimman jäsenen, Suomen Poliisijärjestöjen Liiton (SPJL) puheenjohtaja Yrjö Suhonen povaa julkisten alojen edunvalvontaan yhä kovempia haasteita. Omiensa puolesta hän lupaa, ettei muutto uuteen kattojärjestöön tarkoita äänettömäksi yhtiömieheksi ryhtymistä.

Lue Akavalaisen artikkeli: Poliisien edunvalvonnan haasteet yhä kovempia

Tuumaamo: Strategiarahoitus – yliopistojen kehittämistä vai siltarumpupolitiikkaa?

Mielityinen_Ida_100x100

Hallitus haluaa lisätä korkeakoulujen niin sanotun strategisen rahoituksen osuutta kymmenestä prosentista toimintamenoista kahteentoista prosenttiin.

Tarkoitus on sinänsä hyvä: antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle (lue: opetusministerille) mahdollisuus suunnata rahoitusta kulloistenkin koulutuspoliittisten tavoitteiden mukaiseen kehittämiseen. Strategista rahoitusta on kuitenkin arvosteltu rajusti koko sen olemassaolon ajan.

Lue Ida Mielityisen blogikirjoitus
Ideologisoituneet keskustelut

Nils Torvalds

Poliittisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa moni aihe usein ideologisoituu. Joku keskustelun osapuoli ”kaappaa” aiheen korostamalla yksinomaan tiettyä keskeistä teemaa tai sivujuonnetta omiin tarkoituksiin. Pahimmassa tapauksessa keskustelu jää tämän jälkeen junnaamaan aiheen ympärillä, pohtii europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Lue Nils Torvaldsin kolumni
Tapaamo: Eurooppalainen ay-pomo rakentaa oikeudenmukaista maailmaa

Liina Carr

Pakolaiset, vapaa työvoiman liikkuvuus sekä Euroopan ja USA:n vapaakauppasopimus pitävät Euroopan ammattiyhdistysten keskusjärjestön johtajistoon kuuluvan Liina Carrin kiireisenä.


Lue Akavalaisen artikkeli
Akavan jäsenmäärä 1.5.2016


Akavan-jäsenmäärä-1_2016

Akavan liittojen kokonaisjäsenmäärä oli toukokuun alussa 608 051. Uutena Akavan jäsenjärjestönä 29. huhtikuuta aloitti Suomen Poliisijärjestöjen Liitto.

Akava-päivien teemana osaaminen ja koulutus

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea keväällä 2016. Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia Akavan liittojen jäsenille.

Seuraavat tilaisuudet:
10.5. Savonlinnassa

Banneri_Akava_paivat 2016  130  mm x 90 mm (00000002)Akava-päivien aikataulu 2016
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400