Uutiskirje
5.2.2016
jäälinna

Työmarkkinajärjestöjen käytettävä saamansa luottamuksenosoitus oikein

Akava pitää hyvänä ja tervetulleena hallituksen päätöstä pakkolakien jäädyttämisestä työmarkkinaneuvotteluiden ajaksi. Pääministeri Juha Sipilä ilmoitti päätöksestä pääministerin haastattelutunnilla.

– Hallitus on nyt antanut neuvottelijoille paremman työrauhan ja luottamuksen. Sen tavoittelema kilpailukykyhyppy ei synny ilman yhdessä sopimista ja luottamusta. Neuvotteluissa onkin syytä edetä kohtalaisen nopeasti, jotta hallituksessa ja yrityksissä päästään rakentamaan tietä kohti oikeudenmukaisempaa ja reilumpaa talouskasvua, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue Akavan tiedote: Työmarkkinajärjestöjen käytettävä saamansa luottamuksenosoitus oikeinMä oon virkamies, osa 1: Valiokuntaneuvos pyörittää päätöksentekorumbaa

Akavalaisen uudessa artikkelisarjassa tutustutaan suomalaisiin virkamiehiin ja heidän työhönsä. Ensimmäisessä osassa menemme eduskuntaan ja tapaamme valiokuntaneuvos Marjaana Kinnusen.

Marjaana Kinnunen

Vaikka virkamiehiä syytetään siitä ja tästä, valiokuntaneuvos joutuu harvemmin tulilinjalle. Eduskunnassa loan saavat yleensä niskaansa kansanedustajat. Kinnunen ei ole silti voinut välttyä kuulemasta virkamiehiin liittyviä yleistyksiä.

– Joskus turhauttaa se käsitys, että meillä on helppo työ ja pitkät lomat. Töitä tehdään paljon.

Lue artikkeli: Mä oon virkamies, osa 1: Valiokuntaneuvos pyörittää päätöksentekorumbaaViestintä on työtä, ja työ viestintää, Pekka Sauri korostaa

Helsingin apulaiskaupunginjohtajalle Pekka Saurille sosiaalinen media ja johtaminen ovat yksi ja sama asia, koska johtaminen on viestintää.


Pekka Sauri 1

– Nimenomaan julkishallinnon, joka saa oikeutuksensa kansalaisilta, pitää olla erityisen avoimesti vuoropuhelussa kansalaisten kanssa.

Saurin mielestä tämän tajuaminen on Suomen tulevaisuuden elinehto.

Tapaamossa Pekka Sauri: Johtaminen on viestintääToimme lisää väriä Akavan verkkopalveluun

sivustolta kaappaus

Teimme Akavan verkkopalvelun ilmeeseen hieman raikastusta. Muutokset näkyvät etusivulla, Uutishuoneessa ja Akavalainen-verkkolehden etusivulla. Lehden jutut ovat entistä selkeämmin esillä verkkopalvelun etusivulla sekä Akavalainen-verkkolehden etusivulla.

Tutustu osoitteessa www.akava.fi ja www.akavalainen.fi

Tuumaamo:
Kaikki työ on työtä

Yrittäjyyttä on lisättävä, tätä mieltä ovat kaikki, niin poliitikot kuin palkansaajajärjestötkin. Yrittäjäksi ei kuitenkaan rohjeta kovin helposti lähteä tutusta ja turvallisesta palkkatyöstä.

Yrittäjyys vaatii paitsi ammatillista osaamista ja hyvää yritysideaa myös epävarmuuden ja riskin sietokykyä. Yrittäjyys on sekä työ että elämäntapa.

Anu Tuovinen

Lue Anu Tuovisen blogi
Yrittäjäseminaari

Akavan yrittäjäseminaari 12.2.2016 kokoaa yhteen akavalaiset yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet.

Seminaarin aiheena on:
Vain taivas rajana – Osaamisyrittäjyyden monet mahdollisuudet.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.Akava-päivien teemana osaaminen ja koulutus

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea keväällä 2016. Teemana on osaaminen ja koulutus. Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Akavan jäsenliittojen jäsenille.

Päivitämme tarkemmat tiedot tapahtumista sitä mukaa kuin ne täsmentyvät. Merkitse alueesi Akava-päivä kalenteriisi jo nyt!

Banneri_Akava_paivat 2016  130  mm x 90 mm (00000002)


Akava-päivien aikataulu 2016Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400