Uutiskirje
7.10.2016
Kunnon työn päivä_banneri-980x400_rajattu

Ajankohtaista Akavassa:

Käsitys työttömien aktivoinnista jäänyt menneelle vuosituhannelle

Akava on erittäin pettynyt tapaan, jolla työttömien omaan aktiivisuuteen suhtaudutaan työllisyystyöryhmän toimeksiannossa ja raportissa. Työryhmän esittämässä mallissa ei huomioida millään tavalla työttömän omatoimista työnhakua. Myöskään opiskeluun tai osaamisen kehittämiseen ei haluta ottaa kantaa.

Lue tiedote

SAK, Akava, STTK ja SASK: Kunnon työn päivänä juhlitaan iloa

Perjantaina 7. lokakuuta vietettävän Kunnon työn päivän teemana on tänä vuonna ilo. Palkansaajajärjestöt haluavat teeman kautta korostaa työpaikan ilmapiirin merkitystä työntekijöiden hyvinvoinnille.

Lue tiedoteAkavikot-raati: Aloite työeläkeindeksin muuttamisesta ennemminkin suuri puhallus kuin toimeentulon parannus

Akavikot 4

Senioriliikkeen kansalaisaloite työeläkeindeksin muuttamisesta palkkaindeksiksi etenee syksyllä eduskuntaan. Asia herättää kiihkeitä mielipiteitä ja Senioriliikkeen mukaan muutoksen kustannukset ovat marginaaliset. Mitä sanovat Akavikot, onko kyseessä eläkevarojen tyhjennys vai perusteltu toimi eläkeläisten toimeentulon parantamiseksi.

Lue Akavikot Akavalaisesta

Akavikot Ida Mielityinen ja Katja Veirto: Työttömyyden aikana opiskeluun on parempia ratkaisuja kuin aikuiskoulutustuki

Osaaminen kehittäminen työttömyyden aikana on hyvästä, mutta Akavikot Ida Mielityinen ja Katja Veirto eivät kannata Suomen Yrittäjien esitystä aikuiskoulutustuen käytön laajentamisesta työttömyyden aikana opiskeluun.

Lue Akavikot AkavalaisestaLuotsi Tapio Tuomiston työviikko: Vientipuolen elpyminen ei vielä näy Kotkassa

Tapio Tuomisto

Kotkan luotsiaseman luotsin Tapio Tuomiston työviikko (19.–26. syyskuuta) sujui hyvällä rutiinilla ja keleillä kahden kemikaalitankkerin, kuivarahtialuksen, sellulaivan ja tankkilaivan ohjaimissa. Meni siinä kieltämättä

Lue Tapio Tuomiston työviikko AkavalaisestaMä oon luottamusmies, osa 3: Lääkärien pääluottamusmies ei usko yt-neuvotteluihin

Hannele Heine

Hannele Heine on sekä pääluottamusmies että anestesialääkäri. Näitä tehtäviä yhdistää muun muassa se, että hankalia tilanteita yritetään välttää jo etukäteen.

Lue Mä oon luottamusmies, osa 3 Akavalaisesta


Samankeskisten kehien Eurooppa

MEP Paavo Väyrynen

Vuonna 2004 Euroopan parlamentin liberaaliryhmä hyväksyi ohjelman, jonka ydinajatuksena oli kehittää Eurooppaa "samankeskisten kehien" järjestelmänä. Euroopan unionin tuli eriytyä sisäisesti siten, että siinä olisi liittovaltioydin ja vähemmän yhdentynyt ulkokehä. Ohjelman perusajatukset todettiin äskettäin edelleen ajankohtaisiksi, kirjoittaa europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kolumnissaan.

Lue Paavo Väyrysen kolumni


Tuumaamo: Sivistys kannattaa naiselle vähemmän kuin miehelle

Erään määritelmän mukaan sivistys on kasvatuksen kautta omaksuttua tietoa, henkistä kehittyneisyyttä ja avarakatseisuutta. Sukupuoli vaikuttaa ajatteluumme monin, osin alitajuisin tavoin, emmekä edes huomaa sen vaikutusta.

Mielityinen_Ida_100x100

Lue Ida Mielityisen blogi
Akavan verkkokoulutus: Esimies itsensä johtajana 12.10.

Esimiesverkosto


Esimies, kaipaatko työkaluja itsesi johtamiseen? Osallistu verkkokoulutukseemme 12.10. kello 8.00–9.30.

Taito johtaa itseään on esimiestyön ydinosaamista. Se luo edellytykset esimiehenä onnistumiselle. Oleellista on kyky ja rohkeus oman toiminnan, johtamistyylin ja hyvinvoinnin kriittiseen arviointiin ja tarvittavien muutosten toteuttamiseen. Esimies itsensä johtajana -verkkokoulutus tarjoaa välineitä henkilökohtaisen johtajuuden vahvistamiseen.

Akava toteuttaa koulutuksen yhteistyössä Työturvallisuuskeskus TTK:n kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen osoitteessa www.akava.fi/esimies_itsensa_johtajana
Tuumaamo: Brexitin painajaisversio toteutumassa?   

Iso-Britannian eroaminen EU:sta toteutetaan näillä näkymin niin sanotun kovan Brexitin pohjalta. Siitä on tulossa monia ongelmia suomalaisille korkeakoulutetuillekin.

Markus Penttinen

Lue Markus Penttisen blogi
Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea. Teemana on osaaminen ja koulutus.

Muistathan merkitä päivät kalenteriisi:

3.11. Lappi, Tervola
8.11. Hämen, Hämeenlinna
10.11. Pohjanmaa
1.12. Pirkanmaa

Lue lisää

3 videota: Näinkin töissä voi mokata

Kunnon työn päivä banneri-236x126

Moka, epäonnistuminen, töppäys, täydellinen munaus? Katso nämä videot ja lohduttaudu sillä, että joku on töpeksinyt töissä myös ennen sinua.

Katso videot


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400