Uutiskirje
9.12.2106
Akavan opiskelijoiden uusi pj ja valtuuskunnan kokous 02122016_rajattu

Akavaaka:
Kolmannes akavalaisista jäänyt työnantajan kustantaman koulutuksen ulkopuolelle


Akavaaka syksy 2016 kansi


Akavan tuore Akavaaka-tilastokooste kertoo, että kolmannes akavalaisista on jäänyt edellisen 12 kuukauden aikana työnantajan kustantaman koulutuksen ulkopuolelle.

Lue tiedote

Näin kehität osaamistasi

Kolmasosa akavalaisista ei ole viime vuoden aikana osallistunut työajalla työnantajan maksamaan koulutukseen. Koulutuspolitiikan asiantuntija Ida Mielityinen Akavasta kertoo, miten kehität itseäsi ammatillisesti.

Lue 7 vinkkiä AkavalaisestaVain petkuttaja väittää eläkeköyhyyden katoavan eläkeindeksin muutoksella

Akavan hallitus tyrmää jyrkän yksimielisesti eläkeindeksin muutoksen, jota koskeva kansalaisaloite siirtyy eduskunnan käsittelyyn torstaina. Keskiviikkona kokoontunut Akavan hallitus muistuttaa, että eläkeindeksin muutos hyödyttäisi kaikkein eniten hyvätuloisimpia eläkeläisiä. Suurimpia häviäjiä olisivat pienituloiset naiset sekä etenkin nuoret, jotka ovat nyt aloittamassa työuraansa.

Lue tiedote

Näistä syistä eläkeindeksin muuttaminen on harvinaisen huono idea

Pekka Piispanen_Minna Lehmuskero


Eduskuntaan on tulossa aloite työeläkkeiden sitomisesta kokonaan ansiotuloindeksiin. Akavan Pekka Piispanen ja Telan Minna Lehmuskero sekä Eläketurvakeskuksen Mikko Kautto vastaavat 14 kysymykseen ja kertovat, miksi ajatuksessa ei ole järkeä.

Mikko Kautto


Lue kysymykset ja vastaukset Akavalaisesta

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Hirvonen kertaa puolessa minuutissa kolme pääpointtia, miksi torstaina eduskunnalle luovutettu kansalaisaloite eläkeindeksistä tulisi hylätä.

Henna Hirvonen_Kansalaisaloite eläkeindeksistä tulisi hylätä

Katso video: Kolme syytä hylätä kansalaisaloite eläkeindeksin muuttamisestaTelakan luottamushenkilö Riitta Hairisto tekee isoja ostoksia

Riitta Hairisto

Meyerin Turun telakan ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Riitta Hairisto on ostanut laivoihin kaikkea hisseistä koripallokenttiin.

Hairiston mukaan edunvalvontatyö Meyerillä keskittyy pääasiassa isoihin linjoihin. Hiljattain telakalla neuvoteltiin kiky-sopimuksesta lähes kahdeksan viikon ajan.

Lue uusin osa Mä oon luottamusmies -sarjasta
Opettaja Jaakko Sarmolan työviikko: Kohtaan harvoin huonoa käytöstä

Jaakko Sarmola

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan Jaakko Sarmolan työviikko (28. marraskuuta – 2. joulukuuta) täyttyi opetuksesta, sen suunnittelusta, kokeiden korjauksesta ja arvioinneista. Luottamustyöt täyttivät muut kolot ja illat niin, että hyvä kun lenkille ehti.

Lue opettaja Jaakko Sarmolan työviikostaAkavan opiskelijoiden puheenjohtajaksi Henna Pursiainen

Akavan opiskelijat on valinnut puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi Henna Pursiaisen, joka edustaa Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:tä opiskelijatoiminnassa. Pursiainen opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa Helsingin yliopistossa.

1. tammikuuta aloittava Henna Pursiainen on kuvassa edessä keskellä ja 31. joulukuuta asti puheenjohtajana toimiva Henna Hirvonen peukuttaa valinnalle kuvan oikeassa reunassa.

Lue tiedote
Akavan opiskelijastipendit aktiivisille opiskelijatoimijoille

Akavan opiskelijastipendit 08122016jpg


Sture Fjäder luovutti torstaina vuoden 2016 Akavan opiskelijastipendit opiskelija-aktiiveille, jotka ovat edistäneet Akavan ja Akavan jäsenliittojen opiskelijatoimintaa. Stipendinsaajia on kaksitoista.

Lue lisää
Tapaamo: toimittaja Anu Partanen

anu partanen_pysty


New Yorkiin muutettuaan Anu Partanen ryhtyi ruotimaan amerikkalaisen ja pohjoismaisen yhteiskuntamallin eroja. Oivalluksista syntyi tietokirja, jonka suomenkielinen versio ilmestyy tammikuussa.

Anu Partanen_The Nordic Theory of Everything_cover

Lue Akavalaisen artikkeli: Suomalainen kertoo amerikkalaisille aidosta yksilön vapaudesta

Tuumaamo:
Italian vaalitulos: epävarmuutta Pohjolaan ja mestarikokki maanpakoon

Taannoin Italian ex-pääministeri Silvio Berlusconi tyrmäsi naureskellen EU:n elintarvikeviraston sijoittamisen Suomeen. Nyt maailman parhaaksi kokiksi valittu Massimo Bottura on ilmoittanut lähtevänsä maanpakoon Italiasta kansanäänestyksen tuloksen myötä. Pahimmillaan tulos voi merkitä suomalaisillekin pettuleipäkuuria prosciuton sijasta.

Markus Penttinen 100x100 px

Lue Markus Penttisen blogi
Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400